Logo
Printaj ovu stranu

Takmičenjem “Skok u Kazan” u Konjicu otvorena manifestacija Dani dijaspore “ Konjic u srcu BiH “, koja se održava u sklopu Konjičkog kulturnog ljeta – najuspješniji Dino Bajrić

Takmičenjem “Skok u Kazan” u Konjicu otvorena manifestacija Dani dijaspore “ Konjic u srcu BiH “, koja se održava u sklopu Konjičkog kulturnog ljeta – najuspješniji Dino Bajrić

Danas je u Konjicu na Glavnoj gradskoj plaži u organizaciji Triatlon asocijacije u BIH, a pod pokroviteljstvom Grada Konjica održano  XX Međunarodno takmičenje u ekstremnim skokovima u vodu "Skok u Kazan" na rijeci Neretvi. Takmičenje na kojem je nastupilo 18 skakača iz BiH, Srbije i Crne Gore održano je u sklopu manifestacije Konjičko kulturno ljeto odnosno Dani dijaspore "Konjic u srcu BiH".

Pobjednik takmičenja je Dino Bajrić iz Sarajeva, drugo mjesto zauzeo je Konjičanin Danko Dangubić, a treće mjesto Evald Krnić iz Crne Gore (Tuzi).

Najuspješnijim na takmičenju, pehare i novčane nagrade uručio je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić, koji je čestitao svim skakačima na hrabrosti i želji da svojim nastupom uveličaju Konjičko kulturno ljeto.

-Lijepo je bilo vidjeti okupljene sve generacije Konjičana na Glavnoj gradskoj plaži, te brojne goste, a posebno raduje činjenica da smo danas imali priliku vidjeti da u Konjicu, uz iskusne skakače, stasavaju nove generacije mladih uspješnih Konjičana, koje privlače ekstremni sportovi poput ovog, kao i samo takmičenje koje je svojevrsni brend našeg grada- kazao je gradonačelnik Ćatić.

-Sretan sam zbog pobjede u Konjicu, jer sam na ovoj skakaonici naučio da skačem i odavde je sve krenulo. Posebno mi je drago da je ova lijepa priča podržana, jer je zaista bilo mnogo publike danas, što je znak da je takmičenje uspješno organizovano i da je atraktivno Konjičanima i gostima Konjica. Grad Konjic je sve ovo podržao, što pozdravljam i nadam se da će se takmičenje i dalje u kontinuitetu održavati i razvijati - kazao je pobjednik Dino Bajrić.

Elmir Miro Hadžialić, idejni tvorac takmičenja  “Skok u Kazan”, koje je u Konjicu  pokrenuto 1997.godine, otvarajući ovogodišnje takmičenje zahvalio se svima na podršci i dolasku, a posebno lokalnoj zajednici koja je prepoznala značaj jedne ovakve manifestacije koja je nakon petogodišnje pauze posjetiocima pružila poseban ugođaj.

Copyright Općina Konjic Maršala Tita br. 62 88400 Konjic Tel.: +387 36 712 200 centrala Fax: +387 36 729 813 email: grad.konjic@konjic.ba web: www.konjic.ba