Logo
Printaj ovu stranu

Fotografijama kroz historiju Konjica - otvorena izložba “Konjički vremeplov”

Fotografijama kroz historiju Konjica - otvorena izložba “Konjički vremeplov”

Večeras je u Zavičajnom muzeju u sklopu manifestacije Konjičko kulturno ljeto Dani dijaspore “Konjic u srcu BiH“ otvorena izložba fotografija pod nazivom “Konjički vremeplov”. Izložbu koja je privukla pažnju Konjičana i gostiju Konjica organizovao je Narodni univerzitet Konjic, uz pokroviteljstvo Grada Konjica i  svesrdnu pomoć konjičkog kolekcionara i zaljubljenika u Konjic i njegovu historiju, Safeta Hebibovića.

Izložba kroz fotografije, audio – vizuelne radove i postavku spomenika kulture svjedoči o kontinuitetu naseljenog mjesta Konjic kroz vijekove.

Konjičanka Esma Mulić, koja živi u Oslu u Norveškoj nije krila zadovoljstvo zbog mogućnosti da se upozna sa bogatom historijom rodnog grada u koji stiže redovno svakog ljeta.

- Velika mi je čast i zadovoljstvo što mogu prisustvovati jednom ovakvom kulturnom događaju, izložbi koja prezentira naš grad kroz historiju i daje jasniju sliku o tome kako se sve ovo gradilo, mijenjalo i razvijalo kroz vrijeme. Konjic je u našim srcima i njemu se stalno vraćamo. Drago mi je da je stvorena mogućnost da se u Konjicu organizuje jedna ovakva manifestacija, koja će omogućiti svim građanima, koji su vezani za Konjic i koji su ovih dana tu, da istinski uživaju u sadržajima za sve generacije. Čestitam Narodnom univerzitetu i Gradu Konjicu na nastojanima da ljeto u Konjicu bude ispunjeno događajima, koji će nam svima ostati u lijepim uspomenama - kazala je Esma Mulić, radujući se novim susretima sa rodnim gradom i njegovim stanovnicima.  

 

Copyright Općina Konjic Maršala Tita br. 62 88400 Konjic Tel.: +387 36 712 200 centrala Fax: +387 36 729 813 email: grad.konjic@konjic.ba web: www.konjic.ba