Logo
Printaj ovu stranu

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić posjetio i darovao prvorođenu bebu u 2023.godini na području grada Konjica

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić posjetio i darovao prvorođenu bebu u 2023.godini na području grada Konjica

Danas je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić u porođajnom odjelu Opšte bolnice Konjic posjetio i darovao prvorođeno dijete u 2023.godini na području grada Konjica. Riječ je o djevojčici koju je rodila Konjičanka Adisa Salihović, kojoj je ovo četvrto dijete. Gradonačelnik Ćatić uručujući novčani dar Grada Konjica u iznosu od 1.000 KM i prigodne poklone, čestitao je porodici Salihović rođenje novog člana.

- Sretni smo i ponosni što je naš grad dobio novu sugrađanku. Nastojimo konkretnim mjerama pokazati spremnost i namjeru da budemo snažna podrška mladim porodicama, sa posebnim akcentom na podršku majčinstvu.

Pravilnikom o dodjeli novčane pomoći za novorođeno dijete definisano je pravo na novčanu pomoć za prvo rođeno dijete u Novoj godini, kao i za Dan grada Konjica, u iznosu od 1.000 KM. Raduje činjenica što je naša nova sugrađanka četvrto dijete u porodici, koja će biti obuhvaćena pravom na novčanu pomoć za treće i svako naredno novorođeno dijete u iznosu od 6.000 KM, za period od 60 mjeseci u jednakim iznosima od 100 KM.

Pravilnikom je definisano i pravo na novčanu pomoć za prvo i drugo novorođeno dijete u iznosu od 100 KM na period od 6 mjeseci.

Porodici Salihović želim mnogo zdravlja i sreće – kazao je gradonačelnik Ćatić, izražavajući nadu da će mjere podrške mladim ljudima koje se kontinuirano proširuju, biti vjetar u leđa, kada je riječ o zasnivanju i proširivanju porodice.

- Hvala gradonačelniku i Gradskoj upravi na posjeti i poklonima. Ovo je za nas značajna pomoć i lijep je osjećaj znati da u ovakvim momentima imate podršku zajednice u kojoj živite i da porodice s djecom uživaju ovakva prava kakva mi imamo u Konjicu - kazala je Adisa Salihović, majka prvorođene bebe u Konjicu u 2023.godini.

- Mi bismo voljeli da je do danas rođeno nekoliko beba u novoj godini, ali s obzirom kakva nam je situacija i kako puni autobusi ljudi idu iz Bosne i Hercegovine negdje daleko, ovo je za Konjic jedna lijepa stvar i naravno da svi trebamo tome dati podršku – kazao je direktor Opšte bolnice Konjic Dženan Lepara. - Porodilište je spremno za poroditi i prihvatiti puno veći broj djece, ali to je do našeg stanovništva i do našeg standarda. Nadamo se da će Konjic kao grad u što skorije vrijeme na taj način “procvjetati”. Imamo podršku Gradske uprave Konjic natalitetu i nadamo se da će naši mladi te stvari prepoznati u budućnosti “- naglasio je Lepara.

Copyright Općina Konjic Maršala Tita br. 62 88400 Konjic Tel.: +387 36 712 200 centrala Fax: +387 36 729 813 email: grad.konjic@konjic.ba web: www.konjic.ba