Logo
Printaj ovu stranu

Azem Sadiki, načelnik Opštine Studeničani iz Republike Sjeverna Makedonije u posjeti Gradu Konjicu

Azem Sadiki, načelnik Opštine Studeničani iz Republike Sjeverna Makedonije u posjeti Gradu Konjicu

Danas u posjeti Gradu Konjicu boravi Azem Sadiki načelnik Opštine Studeničani iz Republike Sjeverna Makedonija. Današnja posjeta i susret sa gradonačelnikom Konjica Osmanom Ćatićem nastavak je saradnje koja je uspostavljena tokom posjete zajedničkoj pobratimljenoj Opštini Altinova u Republici Turskoj.

 -Iako sam u privatnoj posjeti Bosni i Hercegovini, želio sam posjetiti Grad Konjic i gradonačelnika Ćatića sa kojim njegujem prijateljske odnose. Opština Studeničani na čijem sam čelu ima mnogo sličnosti sa sredinama u Bosni i Hercegovini i moja je želja uspostaviti čvršću saradnju između Opštine Studeničani i Grada Konjica, koja će u budućnosti rezultirati i našim bratimljenjem, iz tog razloga želim uputiti poziv gradonačelniku Ćatiću da posjeti našu opštinu - kazao je načelnik Sadiki.

- Drago mi je da smo tokom posjete i sastanka imali priliku razmijeniti ideje i aktivnosti koje bismo mogli raditi u sklopu buduće saradnje. Cilj nam je da saradnju ozvaničnimo i kroz bratimljenje, koje bi moglo uslijediti u sklopu obilježavanja Dana grada Konjica – kazao je gradonačelnik Ćatić, koji je zahvaljujući se načelniku Opštine Studeničani na posjeti, izrazio nadu za uspješnom saradnjom na nivou zajednica.

 

Copyright Općina Konjic Maršala Tita br. 62 88400 Konjic Tel.: +387 36 712 200 centrala Fax: +387 36 729 813 email: grad.konjic@konjic.ba web: www.konjic.ba