Čestitka za Dan državnosti

Čestitka za Dan državnosti

Na prvom zasjedanju ZAVNOBIH-a održanom 25.Novembar.1943.godine obnovljena je državnost Bosne i Hercegovine i osigurana puna ravnopravnost svih naroda i građana Bosne i Hercegovine.
Taj historijski datum koji je utkan u viševjekovnu tradiciju Bosne i Hercegovine temelj je tolerancije i zajedničkog života i obaveza za bezuslovnim očuvanjem suvereniteta zemlje i multikulturalnosti društva.
Samo ličnim zalaganjem, trudom, radom i obrazovanjem možemo sačuvati državnost naše zemlje koja je potvrđena prije 75 godina u Mrkonjić Gradu, na zasjedanju ZAVNOBIH-a kada su zagarantovana ista prava za sve njene stanovnike bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost.
To je jedini način i ispravan put da svoju državu, jedinu koju imamo, možemo sačuvati, izgrađivati, činiti je boljom za sve nas i našu djecu.
Podučeni iskustvima ranijih godina, vrlo dobro znamo da se ne smijemo oslanjati na druge, i da jedino vlastitim zalaganjem, nesebično, požrtvovano i sa ljubavlju možemo sebi život učiniti boljim čineći Bosnu i Hercegovinu za život boljom državom.
Svim stanovnicima Bosne i Hercegovine, koji Bosnu i Hercegovinu nose u srcu, a posebno svim stanovnicima Općine Konjic u svoje lično ime i u ime svojih saradnika želimo čestitati 25.Novembar- Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Pozivamo vas da svojim prisustvom uveličate program obilježavanja  25. novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Čestitka za Dan državnosti

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi