ČESTITKA U POVODU DANA DRŽAVNOSTI

ČESTITKA U POVODU DANA DRŽAVNOSTI

Poštovani sugrađani,

povodom obilježavanja jednog od najvažnijih historijskih datuma naše države, u ime svojih saradnika i u svoje lično ime čestitamo vam 25.novembar Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Na prvom zasjedanju ZAVNOBIH-a 25.11.1943.godine, obnovljena je državnost Bosne i Hercegovine, osigurana puna ravnopravnost svih njenih naroda i građana.

Taj historijski datum koji je utkan u viševjekovnu tradiciju Bosne i Hercegovine temelj je tolerancije i zajedničkog života i obaveza za bezuslovnim očuvanjem suvereniteta zemlje i multikulturalnosti država.

Na ovaj datum narodi Bosne i Hercegovine su kroz svoje političke predstavnike na Prvom zasjedanju ZAVNOBIH-a istakli da hoće ono što je i nama danas potrebno, a to je Bosna i Hercegovina u kojoj je garantovana potupna jednakost i ravnopranost svih njenih građana i naroda.

U budućnosti ćemo zajedno pokazati da mi to možemo i da su tolerancija i zajednički život jedini ispravan put za sve nas na ovim prostorima, na kojima je raznolikost oduvijek predstavljala vrijednost, a ne nedostatak.

To je jedini način i ispravan put da svoju državu, jedinu koju imamo, možemo sačuvati, izgrađivati , činiti je boljom za nas, našu djecu , i potomke.

Ovaj historijski datum, obavezuje sve nas, da damo svoj puni doprinos u daljoj izgradnji Općine Konjic i jačanju naše države Bosne i Hercegovine.

U to ime još jednom svim Bosancima i Hercegovcima, želimo sretan 25.novembar- Dan državnosti.

                                                                        PREDSJEDNIK OV                      NAČELNIK OPĆINE

                                                                         IBRO HALILOVIĆ                         EMIR BUBALO

 

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi