Logo
Printaj ovu stranu

Konferencija u Kaknju u okviru projekta " Međuopćinskom saradnjom do bolje i inkluzivnije prakse podrška start-upima"

Konferencija  u Kaknju u  okviru projekta " Međuopćinskom saradnjom do bolje i inkluzivnije prakse podrška start-upima"

Konferencija „Međuopćinskom saradnjom do bolje i inkluzivnije prakse podrška start-upima“ održana je 27.01.2020. godine u Kaknju. Konferencija je organizovana u okviru projekta  „Međuopćinskom saradnjom do bolje i inkluzivnije prakse podrške start-upima“ kojeg u partnerstvu implementiraju Općina Jablanica, Konjic i Kakanj.

Projektom se nastoji direktno poboljšati inkluzivna poduzetnička infrastruktura u tri navedene lokalne zajednice, a samim tim kreirati sveobuhvatni i inkluzivni sistem podrške za razvoj novih biznisa. Sveobuhvatni sistem podrazumijeva da će osobe koje žele registrovati i voditi biznis dobiti podršku prije, tokom i nakon osnivanja biznisa (od razvoja do implementacije poslovne ideje).

Za Općinu Konjic i Agenciju za ekonomski razvoj „PRVI KORAK“ d.o.o. ovaj projekat predstavlja nastavak dosadašnje dobre prakse primjene mjera aktivne politike zapošljavanja ali istovremno novi izazov i mogućnost da kroz komparativnu analizu postojećih sistema podrške i razmijenu iskustava doprinesemo unaprijeđenju postojeće metodologije i mjera podrške prema ciljanim skupinama projekta, kao što su žene, osobe sa invaliditetom i pripadnici nacionalnih manjina.

Projektne aktivnosti provodit će se u periodu od 16 mjeseci , a ukupna vrijednost projekta iznosi 185 393,00 EUR., od čega 165 000,00 EUR se odnosi na grant sredstva.

Međuopćinsko partnerstvo je jedno od pet partnerstava za zapošljavanje kreiranih u okviru projekta „EU4Business- za konkuretnu i inovativnu domaću ekonomiju“, koga finasira Evropska unija u BiH a realizuje GIZ,UNDP i MOR.

Copyright Općina Konjic Maršala Tita br. 62 88400 Konjic Tel.: +387 36 712 200 centrala Fax: +387 36 729 813 email: grad.konjic@konjic.ba web: www.konjic.ba