Logo
Printaj ovu stranu

Dezinfekcija javnih površina u Konjicu

Dezinfekcija javnih površina u Konjicu

Timovi FUCZ tokom prošle noći sa dvije mašine obavili su dezinfekciju javnih površina u Konjicu i Jablanici. Dezinfekcija u Konjicu počela je u 20 sati, kada počinje zabrana kretanja građana na području FBiH a nastavila se tokom noći u Jablanici. Ove aktivnosti u Konjicu i Jablanici odvijaju se u okviru akcije sistematske dezinfekcije  gradova Federacije BiH kao jednoj od mjera borbe protiv širenja zaraze korona virusa (Covid-19).  Prema riječima načelnika FŠCZ Fahrudina Solaka prioritet ovih aktivnosti su mjesta u kojima se pojavio najveći broj zaraženih osoba u FBiH. FUCZ danas nastavlja sistematsku dezinfekciju u Goraždu, a zatim i u drugim gradovima na području Federacije BiH.

Timovi Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) sa dvije mašine sinoć u 20 sati, s početkom trajanja zabrane kretanja građana na području FBiH, počeli su sa aktivnostima dezinfekcije javnih površina u Konjicu, trenutno naugroženijem gradu u Federaciji BiH (FBiH) kad je u pitanju pandemija korona virusa. Podršku timovima FUCZ u Konjicu su pružali pripadnici Civilne zaštite općine Konjic a u Jablanici su se osim pripadnika Civilne zaštite općine Jablanica timovima FUCZ pridružili i pripadnici PVJ Jablanica. Pored javnih površina, u Konjicu je obavljena i dezinfekcija kruga fabrike “Igman”.

Ove aktivnosti uslijedile su nakon što je premijer FBiH Fadil Novalić naložio Federalnom štabu civilne zaštite (FŠCZ) da se otpočne sa sistematskom dezinfekcijom gradova u  FBiH kao jednoj od mjera u borbi protiv širenja zaraze korona virusa (Covid – 19).

Kako je kazao načelnik Štaba civilne zaštite Općine Konjic Husein Hodžić izuzetno je važan dolazak Federalne uprave civilne zaštite sa mašinama kapaciteta kakvim ne raspolaže lokalno komunalno preduzeće.

Prema riječima načelnika FŠCZ Fahrudina Solaka prioritet dezinfekcije javnih površina su mjesta u kojima se pojavio najveći broj zaraženih osoba u FBiH.

Copyright Općina Konjic Maršala Tita br. 62 88400 Konjic Tel.: +387 36 712 200 centrala Fax: +387 36 729 813 email: grad.konjic@konjic.ba web: www.konjic.ba