Logo
Printaj ovu stranu

POTPISIVANJE UGOVORA U SKLOPU PROJEKTA NODAS

POTPISIVANJE UGOVORA U SKLOPU PROJEKTA NODAS

Općina Konjic i Udruženje za razvoj i afirmaciju društva NODAS su potpisale ugovor o saradnji na implementaciji projekta ''Osnaživanje poljoprivrednih, obrtničkih i uslužnih poduzeća pod vodstvom žena u Općini Konjic'' kojim je obuhvaćeno 20 korisnika sa područja Općine Konjic.

Projekat finansira Njemačko Federalno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj kao glavni donator preko Udruženja za razvoj i afirmaciju društva NODAS, te Općina Konjic i krajnji korisnici projekta.

Korisnici projekta će dobiti pomoć u vidu grantova koje obezbjeđuje NODAS u saradnji sa Općinom Konjic. Svaki grant se sastoji od materijalnih sredstava potrebnih za poslovnu aktivnost.

Dana 28.05.2020 godine u Sali općinskog vijeća Konjic potpisan je Ugovor sa  devet korisnika projekta iz oblasti obrta. 

Potpisivanje Ugovora sa preostalim korisnicima će se obaviti nakon okončane procedure javne nabavke koju provodi  Udruženje za razvoj i afirmaciju društva NODAS, a o čemu će krajnji korisnici projekta biti blagovremeno obavješteni.

Copyright Općina Konjic Maršala Tita br. 62 88400 Konjic Tel.: +387 36 712 200 centrala Fax: +387 36 729 813 email: grad.konjic@konjic.ba web: www.konjic.ba