Logo
Printaj ovu stranu

16.juni -Dan Općine Konjic

16.juni -Dan Općine Konjic

Drage sugrađanke i sugrađani,

Čini nam posebnu čast i zadovoljstvo da vam u ime svojih saradnika i svoje lično ime uputimo čestitke u povodu 16.juna – Dana općine Konjic.
Na današnji dan, kada obilježavamo 638.godina od prvog spomena naseljenog mjesta pod imenom Konjic, osjećamo da našem gradu možemo poželjeti sretan rođendan sa puno lijepih projekata koje smo završili ili su u fazi završetka i dogodili su se između dva 16.juna.
Drage sugrađanke i sugrađani, još jedna godina je iza nas.
Za proteklih dvanaest mjeseci između dva šesnaesta juna, nastojali smo da naš grad i cijela naša općina bude prosperitetnija i ljepša, nastojali smo da našem gradu utisnemo još sjaja, da ga obogatimo.
Sve to činimo u skladu sa mogućnostima koje nisu velike, no ipak dovoljne da Općina Konjic dočeka svoj rođendan u što ljepšem i svečanijem ruhu kako to i zaslužuje.
Općinsko Vijeće i Općinski Načelnik zajedno sa svojim saradnicima nastojali su da učine maksimum kako bi našoj Općini osigurali napredak i prosperitet u mnogim sferama života pa je svaki realizirani projekat velik i značajan za sve nas građane Općine Konjic.
Konjic svakim danom postaje sve atraktivniji i privlačniji i u poređenju sa drugim općinama koje su slične našoj nećemo biti ni malo prepotentni i samoljubljivi ako kažemo, da su u našem gradu pozitivni pomaci očiti. Raduje nas kada nam kažu da Konjic doživljava preporod zadnjih godina, od izgradnje objekata pa sve do razvoja privrede,industrije, aktivnog kulturnog i sportskog života.
 Sve što se uradi je vidljivo, opipljivo, a u svrhu kvalitetnijeg i ljepšeg života prvenstveno naših sugrađana, a svakako i svih dobronamjernih ljudi koji odluče svratiti i zadržati se u našem gradu.
Ne želimo reći da smo u potpunosti zadovoljni, pogotovo u momentu kada smo započeli i isplanirali još mnogo toga što treba privesti kraju i što će po svom završetku i grad i općinu svrstati u red onih što prate trendove.
Sve navedeno ćemo postići jedino ako svi budemo angažirani maksimalno u svakom segmentu života: obrazovanju, gradnji, kulturi i maksimalnim angažmanom u poslu koji obavljamo.
U to ime još jednom svim stanovnicima Općine Konjic upućujemo čestitke u povodu Dana općine Konjic uz želju da zajedničkim snagama izgradimo bolji i ljepši Konjic, i da našoj Općini ostanemo vjerni pratioci u budućem uspjehu.

 

PREDSJEDNIK OV                                                                                     NAČELNIK OPĆINE

Ibro Halilović, s.r.                                                                                   Emir Bubalo, dipl.ecc, s.r.

Copyright Općina Konjic Maršala Tita br. 62 88400 Konjic Tel.: +387 36 712 200 centrala Fax: +387 36 729 813 email: grad.konjic@konjic.ba web: www.konjic.ba