Logo
Printaj ovu stranu

Premijer Federacije Fadil Novalić sa saradnicima posjetio Općinu Konjic

Premijer Federacije Fadil Novalić sa saradnicima posjetio Općinu Konjic

Premijer Federacije BiH  Fadil Novalić sa saradnicima danas je posjetio Općinu  Konjic i općinskog načelnika  Osmana Ćatića. Ovom prilikom razgovarano je  o aktuelnim temama koje su važne za lokalnu zajednicu, autoputu koji prolazi kroz područje općine Konjic i projektima Elektroprivrede koji su u planu.

Nermin Džindić, federalni ministar energije, rudarstva i industrije predstavio je projekat  vjetroparka “Bitovinja” na području općine Konjic, čija ukupna investicija iznosi između 150 i 170 miliona KM.

- Riječ je o projektu za koji su sva mjerenja i sve pripreme u prethodnom periodu urađene, to je  ekonomski projekat koji je jedan od naboljih u ovom dijelu Evrope i mi uskoro očekujemo Izvedbeni projekat, a nakon toga i gradnju - kazao je Džindić , najavljujući kako će se u narednom periodu nakon današnjih razgovora i sa predstavnicima privrednika iz Konjica, pristupiti  proširenju kapaciteta P.D. Igman,  Konjic, kao bi se mogli ispoštovati svi aktuelni, ali i predviđeni ugovori.

Adnan Terzić, direktor JP Autoceste FBiH naglasio je da će se u narednom periodu  posvetiti posebna pažnja sugestijama i zahtjevima Općine Konjic kada je riječ o projektovanju Koridora V c, koji prolazi kroz područje općine Konjic, najavljujući zajedničke aktivnosti sa lokalnom zajednicom u tom segmentu.

Načelnik Općine Konjic Osman Ćatić zahvalio se premijeru Novaliću, ministru i direktorima javnih preduzeća, koji su danas prisustvovali sastanku i raspravljali o bitnim pitanjima za stanovnike općine Konjic, iskazujući spremnost Općine Konjic i općinske administracije  da pruže  maksimalnu podršku pripremi i realizaciji pomenutih projekata.

Copyright Općina Konjic Maršala Tita br. 62 88400 Konjic Tel.: +387 36 712 200 centrala Fax: +387 36 729 813 email: grad.konjic@konjic.ba web: www.konjic.ba