Logo
Printaj ovu stranu

Ambasadorica Republike Francuske Christine Toudic posjetila Konjic

Ambasadorica Republike Francuske Christine Toudic posjetila Konjic

Danas je ambasadorica Republike Francuske u Bosni i Hercegovini Christine Toudic, posjetila Općinu Konjic gdje se sastala sa načelnikom Osmanom Ćatićem i direktorom Privrednog društva  Igman Konjic Džahidom Muratbegovićem. Povodom za posjetu je razvijanje poslovne saradnje sa privrednim preduzećima u Konjicu , te inicijativa da se francuski jezik ponovo  uči u školama.

-Prvi put sam u Konjicu i želim da se saradnja koju Privredno društvo Igman Konjic ima sa Republikom Francuskom, koja je na neki način pomogla i otvaranje novih radnih mjesta, još više ojača - kazala je ambasadorica Christine Toudic, posebno navodeći kako joj je želja da se učenje francuskog  jezika  vrati u ovdašnje škole, jer smatra da to može privući francuske firme da dođu u Konjic, što bi ujedno moglo biti i  šansa za mlade ljude, odnosno osigurati im radna mjesta.

Načelnik Općine Konjic Osman Ćatić zahvalio se ambasadorici Christine Toudic na posjeti i ovom prilikom kazao kako će  Općina Konjic  učiniti sve  kako  bi  na osnovu interesa roditelja u nastavnom procesu imali zastupljen i ovaj jezik.

-Drago mi je da se pored obrazovanja ambasadorica Toudic interesovala i za privredu i sastala se sa predstavnicima privrednih kolektiva, kazao je načelnik Ćatić, izražavajući nadu da će  te aktivnosti pospješiti saradnju na privrednom planu.

Copyright Općina Konjic Maršala Tita br. 62 88400 Konjic Tel.: +387 36 712 200 centrala Fax: +387 36 729 813 email: grad.konjic@konjic.ba web: www.konjic.ba