Logo
Printaj ovu stranu

Općina Konjic dio regionalnog projekta “Upravljanje staklenom ambalažom na Zapadnom Balkanu”

Općina Konjic dio regionalnog projekta “Upravljanje staklenom ambalažom na Zapadnom Balkanu”

Slijedeći  zacrtane ciljeve za stvaranje što boljeg i ugodnijeg ambijenta za zdrav život  Općina Konjic ovih je dana u očuvanju životne sredine otišla korak dalje i kao jedna od 4 općine iz BiH  krenula u realizaciju aktivnosti u sklopu  regionalnog projekta  “Upravljanje staklenom ambalažom na Zapadnom Balkanu”. Projekat  u BiH provode Ekopak, GIZ i REDAH.

- Ponosni smo što smo  prepoznati kao jedna od bh. sredina koja se odgovorno  odnosi prema okolini i nastoji zbrinuti otpad na  adekvatan način, slijedeći pozitivne primjere u svijetu - kazao je načelnik Općine Konjic Osman Ćatić.

Kako je naveo direktor Javnog komunalnog preduzeća Standard Konjic Samir Memić upravljanje staklenom ambalažom jako je značajno u ukupnom procesu odvajanja otpada, naglašavajući da su  prvi kontejneri, od njih 40 koliko je u sklopu projekta stiglo u Konjic, već  postavljeni u gradskom središtu na lokacijama koje su određene za tu namjenu, te da će se u narednim danima postaviti specijalni kontejneri i u naseljima van gradskog središta.

Građani Konjica su ovu novinu u gradu pohvalili i  podržali, konstatujući da je to još jedan korak ka ljepšem i čišćem gradu ali i općini u cjelini.

Direktor JKP Standard Konjic Samir Memić  pozvao  je građane da odvajaju  ambalažni stakleni otpad i odgovorno se odnose prema prirodi, podsjećajući da  svi koji se žele informisati o  projektu i načinu odvajanja ambalažnog staklenog otpada, informacije mogu dobiti  kroz promotivne materijale koji su postavljeni na oglasnim tablama, u školama, kao i u programu Radio Konjica, jer projekat prate i edukativni sadržaji.

Copyright Općina Konjic Maršala Tita br. 62 88400 Konjic Tel.: +387 36 712 200 centrala Fax: +387 36 729 813 email: grad.konjic@konjic.ba web: www.konjic.ba