Logo
Printaj ovu stranu

Općina Konjic nastavlja projekat “Upravljanje rizicima od požara”

Općina Konjic nastavlja projekat “Upravljanje rizicima od požara”

Općina Konjic kroz projekat „Upravljanje rizikom od požara“ koji financira Republika Češka, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija UNDP nastoji podići nivo kapaciteta za upravljanje rizikom od požara. Cilj je kroz ključne aktivnosti: obuku vatrogasaca, provođenje lokalnih mjera sprečavanja nastanka požara i kampanju podizanja svijesti doprinijeti većem poznavanju rizika od požara i unaprijeđenoj spremnosti i odgovoru na katastrofe opće javnosti, kao i ranjivih kategorija stanovništva i dužnosnika u organima vlasti, čime će se povećati ukupna otpornost zajednica. 

Ovih dana počinjemo sa promotivnom kampanjom za zaštitu od požara u ovoj sezoni. 

Općina Konjic je partner na pomenutom Projektu od 2020. godine, te intenzivno radimo sa Projektnim timom na sprovođenju Projektnih aktivnosti. 

Jedna od aktivnosti kroz ovaj Projekat je i priprema promotivne kampanje za zaštitu od požara, te je kao rezultat iste finaliziran promotivni video materijal za zaštitu od požara  Općine Konjic, a koji možete pogledati ovdje: 

 

 https://www.youtube.com/watch?v=JMDuSFeB9XY

 

 

Copyright Općina Konjic Maršala Tita br. 62 88400 Konjic Tel.: +387 36 712 200 centrala Fax: +387 36 729 813 email: grad.konjic@konjic.ba web: www.konjic.ba