Logo
Printaj ovu stranu

Štab civine zaštite Općine Konjic poziva građane na odgovorno ponašanje s ciljem spriječavanja izbijanja požara

Štab civine zaštite Općine Konjic poziva građane na odgovorno ponašanje s ciljem spriječavanja izbijanja požara

Danas je održana sjednica Štaba civilne zaštite Općine Konjic na kojoj je s ciljem preventivnog djelovanja od izbijanja požara doneseno više zaključaka kojima je definisano da se uz redovne aktivnosti, dodatno ponovo upute dopisi svim nadležnim  instutucijama da provedu sve preventivne mjere od izbijanja požara, koje su u domenu njihovog djelovanja.

- Vladaju izrazito visoke temperature i pred nama je period kada je povećana opasnost od izbijanja požara, iz tog razloga podsjećamo da je na snazi Odluka o zabrani paljenja vatre na otvorenom – kazao  je načelnik Štaba civilne zaštite  Općine Konjic Husein Hodžić, koji je uputio apel  građanima da budu maksimalno odgovorni i oprezni kako bi se spriječilo izbijanje požara, te da ukoliko uoče požar  na vrijeme jave PVJ Konjic, PU Konjic ili Štabu CZ Konjic.

-U proteklim danima imali smo više manjih šumskih požara i zahvaljujući brzoj dojavi građana i pravovremenoj intervenciji vatrogasaca, svi su ugašeni u početnoj fazi – kazao je Hodžić koji je još jednom pozvao građane na saradnju i oprez.

Copyright Općina Konjic Maršala Tita br. 62 88400 Konjic Tel.: +387 36 712 200 centrala Fax: +387 36 729 813 email: grad.konjic@konjic.ba web: www.konjic.ba