Logo
Printaj ovu stranu

Ambasador Republike Sjeverne Makedonije u BiH Ekrem Ebibi posjetio Konjic

Ambasador Republike Sjeverne Makedonije u BiH Ekrem Ebibi posjetio Konjic

Danas je Općinu Konjic i općinskog načelnika posjetio ambasador Republike Sjeverne Makedonije u BiH Ekrem Ebibi. Tokom sastanka sa načelnikom Osmanom Ćatićem ambasador Ebibi razgovarao je o mogućnostima za uspostavljanje saradnje lokalnih zajednica iz Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine.

-Naša želja i namjera je da uspostavimo saradnju na privrednom nivou i uvežemo kompanije, a posebna mi je želja da bratimimo Općinu Konjic i Strugu iz Republike Sjeverne Makedonije, lokalne zajednice koje imaju mnogo zajedničkih karakteristika kada je riječ o prirodnim i kulturnim vrijednostima - kazao je ovom prilikom ambasador Ebibi, najavljujući uspostavljanje saradnje u budućnosti i na polju kulture, sporta, te drugim oblastima.

Načelnik Ćatić zahvalio se na posjeti i pozdravio ideju o bratimljenju Općine Konjic i grada Struga, za što će se u narednom periodu poduzeti i određeni administrativni koraci. Ćatić je ovom prilikom posebno izdvojio značaj privrednog uvezivanja navedenih jedinica lokalne samouprave, za što već postoji interes. 

Sastanku sa ambasadorom Republike Sjeverne Makedonije u BiH prisustvovao je i predsjednik Udruženja privrednika Općine Konjic Jasmin Badžak, koji je izrazio spremnost konjičkih privrednika za razvijanje poslovnih odnosa sa privrednicima iz Republike Sjeverne Makedonije.

 

Copyright Općina Konjic Maršala Tita br. 62 88400 Konjic Tel.: +387 36 712 200 centrala Fax: +387 36 729 813 email: grad.konjic@konjic.ba web: www.konjic.ba