Logo
Printaj ovu stranu

Proširenje kapaciteta konjičkih privrednih subjekata

Proširenje kapaciteta konjičkih privrednih subjekata

Danas je u kabinetu načelnika Općine Konjic Osmana Ćatića održan sastanak predstavnika konjičkih privrednih subjekata i predstavnika JP Elektroprivreda BiH, Podružnice Elektrodistribucije Mostar, kako bi se dogovorile potrebe privrednih subjekata kada je riječ o isporuci električne energije i sinhronizovano djelovalo na terenu.

-U industrijskoj zoni imamo ozbiljne najave proširenja kapaciteta gotovo svih privrednih subjekata i predstavnici Elektroprivrede su prepoznali potrebu za  zajedničkim djelovanjem, kako bismo objedinili sve zahtjeve prema njima, koji iz toga proizilaze - kazao je Jasmin Badžak, predsjednik Udruženja privrednika Konjic, koji je zahvalio Elektroprivredi na spremnosti da prati ta proširenja.

Ragib Šuta, direktor  Podružnice Elektrodistribucije Mostar JP Elektroprivreda BiH govoreći o dogovorenim aktivnostima naglasio je da će EP podržati namjere konjičke privrede s aspekta povećanja priključne snage, shodno njihovim potrebama i planovima. - Zaključeno je da  do kraja jula privredni subjekti putem Udruženja privrednika Konjic dostave informacije o svojim potrebama sa planiranom dinamikom i EP će na vrijeme da riješi potrebe za priključenjem – kazao je Šuta.

          Načelnik Općine Konjic Osman Ćatić izražavajući još jednom zadovoljstvo zbog kontinuiranog  proširenja proizvodnih kapaciteta na području općine Konjic i najava za nova, naglasio je da će Općina Konjic pratiti sve te aktivnosti i u svom domenu djelovanja biti podrška daljem razvoju privrede na području općine Konjic.

Copyright Općina Konjic Maršala Tita br. 62 88400 Konjic Tel.: +387 36 712 200 centrala Fax: +387 36 729 813 email: grad.konjic@konjic.ba web: www.konjic.ba