Logo
Printaj ovu stranu

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović danas posjetio Konjic i tom prilikom naglasio kako je Konjic grad jake i rastuće privrede najavljujući podršku

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović danas posjetio Konjic i tom prilikom naglasio kako je Konjic grad jake i rastuće privrede najavljujući podršku

Danas je predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović posjetio Općinu Konjic gdje se zajedno sa načelnikom Osmanom Ćatićem sastao sa predstavnicima privrednih subjekata,vjerskih zajednica, mladih, sportskih kolektiva, te održao tribinu.

- Jako su dobri dojmovi u Konjicu, prije svega ovo je grad sa velikim brojem zaposlenih, s jakom i rastućom privredom u kojoj zbog pandemije nije bilo otpuštanja radnika, a sada se broj zaposlenih i povećava. Konjic će dobivati sve bolju vezu sa Sarajevom, kroz Prenj sa Mostarom i jadranskom obalom, tako da će se njegove šanse multiplicirati sa vremenom - kazao je Izetbegović ovom prilikom i naglasio kako je Konjic dobio izvanredog  načelnika  Osmana Ćatića, koji pomaže konjičkim  privrednicima i koji se fokusira na najbitnije stvari  u Konjicu. Izetbegović je najavio kako će se u narednom periodu organizovati sastanci predstavnika privrede i općinskog načelnika sa predstavnicima Vlade FBiH i Razvojne banke, gdje će se ciljano vidjeti šta su potrebe privrede u Konjicu, izdvajajući kako se u Konjicu radi na proizvodnji mladih obrazovanih kadrova u skladu sa potrebama privrede.

-Zahvaljujem se na posjeti Općini Konjic, nadam se da će se sve aktivnosti koje smo danas dogovorili kada je riječ o privredi i realizovati – kazao je načelnik Ćatić, izražavajući zadovoljstvo zbog susreta koji su danas upriličeni sa privrednicima, predstavnicima vjerskih zajednica i mladima.

Predsjednik Udruženja privrednika Konjic Jasmin Badžak naglasio je ovom prilikom da konjički privrednici kontinuirano  proširuju  proizvodne kapacitete i očekuju podršku svih nivoa vlasti, da bi zadržali ljude u BiH, realizovali planirane investicije i stvorili mogućnosti za nova radna mjesta.

Fra Vlatko Soldo, paroh Dejan Grčić i glavni imam Refik Delić zahvalili su na mogućnosti da se na ovakvim susretima razgovara o životu u Konjicu, zajedništvu nastavljajući aktivnosti  otvorenog  grada kakav je Konjic bio i ostao, naglasili su. 

Nedim Džajić učenik generacije Srednje škole Konjic zahvalio se na današnjem prijemu i poklonima koji su mu uručeni, kao znak podrške za njegove buduće rezultate kada je riječ o obrazovanju. – Drago mi je da postoje ljudi koji cijene rad učenika i mladih ljudi, kako bismo bili što uspješniji  u budućnosti  – kazao je Džajić. 

Tokom današnje posjete upriličen je i obilazak Centralnog spomen obilježja na Trgu državnosti Alija Izetbegović, gdje je proučena fatiha, položeno cvijeće i odata počast svima koji su dali svoje živote  u odbrani BiH tokom agresije. Ovom prilikom organizovan je i susret sa  predstavnicima  Fudbalskog kluba Igman i Fudbalskog kluba Klis.

Copyright Općina Konjic Maršala Tita br. 62 88400 Konjic Tel.: +387 36 712 200 centrala Fax: +387 36 729 813 email: grad.konjic@konjic.ba web: www.konjic.ba