Danas je održan sastanak općinskog načelnika gospodina Ćatića i predstavnika Elektroprivrede BiH gospodina Salkića vezano za izgradnju 2 MHC Gorovnik ušće i Srijanski most na slivu rijeke Neretvice .

Danas je održan sastanak općinskog načelnika gospodina Ćatića i predstavnika Elektroprivrede BiH gospodina Salkića vezano za izgradnju 2 MHC Gorovnik ušće i Srijanski most na slivu rijeke Neretvice .
Danas je održan sastanak općinskog načelnika gospodina Ćatića i predstavnika Elektroprivrede BiH gospodina Salkića vezano za izgradnju 2 MHC Gorovnik ušće i Srijanski most na slivu rijeke Neretvice.
 
Dogovori i zaključci koji su doneseni na sastanku nisu donijeli ništa novo ili manje poznato već od ranije.
 
Načelnik Ćatić je kazao da Općina mora poštovati odluke i ugovore koji su potpisani i koji imaju pravosnažna odobrenja za gradnju, te da je njegova obaveza da vodi računa o finansijskoj stabilnosti Općine Konjic i svakom njenom stanovniku.
 
Također nema govora o bilo kakvoj izdaji ili izabranoj strani od načelnika i Općine.
 
U narednom periodu u planu je da Općinsko vijeće održi tematsku sjednicu o temi izgradnje MHC-a i razmotri mogućnosti i načine djelovanja, koji će biti u  interesu svih zainteresovanih strana.
 
Ne možemo dozvoliti da budemo tuženi za zaštitu prava i obeštećenja, što bi za Općinu Konjic značilo značajno finansijsko opterećenje, postupak bi podrazumjevao deekspropijaciju i povrat velikih uloženih sredstava kao i novca uloženog u Program prijateljskog okruženja i druge svrhe.
 
Molimo naše sugrađane da budu racionalni i da nam pruže podršku u iznalaženju prihvatljivog rješenja za sve strane.
 
Također, znate da je ovaj problem naslijeđen iz 2009. godine, a počeci priče o MHC su iz još daleke 2000 godine.
Sve odluke koje je donosilo Općinsko vijeće po pitanju izgradnje MHC usvajane su jednoglasno i tada je bilo predstavnika iz doline Neretvice koji su ovo podržali, a danas osuđuju one koji svim dozvoljenim i pravnim sredstvima žele zaštiti Neretvicu i općinu Konjic.
 
Kao i do sada ostajemo na strani svojih građana i svoje općine, ovo su naši zajednički problemi i zajedno ćemo ih rješavati.
 
Opredjeljenje načelnika i Općinskog vijeća jeste čuvanje interesa i napredovanja našeg Konjica.
nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi