Savez poljoprivrednih udruženja Konjic danas održao Izbornu skupštinu, za predsjednika ponovo izabran Nusret Avdibegović. Načelnik Ćatić pozvao poljoprivrednike da registruju gazdinstva

Savez poljoprivrednih udruženja Konjic danas održao Izbornu skupštinu, za predsjednika ponovo izabran Nusret Avdibegović. Načelnik Ćatić pozvao poljoprivrednike da registruju gazdinstva

Danas je u sali Općinskog vijeća Konjic Savez poljoprivrednih udruženja Konjic održao Izbornu skupštinu na kojoj su izabrani novi organi Saveza. Ovom prilikom za predsjednika Saveza poljoprivrednih udruženja izabran je Nusret Avdibegović, koji je ovu dužnost obavljao od početka djelovanja Saveza.

-Naši članovi su od pokretanja Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic do sada  kroz razičite programe podrške sa općinskog, kantonalnog i federalnog nivoa ostvarili  poticajna sredstva u iznosu od 10 i po miliona KM, što su izuzetno značajna sredstva za sve one koji se bave poljoprivredom. U toku je i Javni poziv Općine Konjic za podršku poljoprivrednoj proizvodnji za 2021.g.i sa zadovoljstvom mogu naglasiti da su ove godine uduplana dosadašnja sredstva za tu namjenu. Zahvaljujemo se Općini Konjic na tome, jer će u narednim danima ta sredstva biti operativna na terenu - kazao je predsjednik Saveza Nusret Avdibegović.

- Čestitam novom rukovodstvu, želim uspješan rad i pozivam ovom prilikom Konjičane koji se bave poljoprivredom da registruju svoja gazdinstva i da na taj način, ukoliko žele, ostvare mogućnost uplate doprinosa uz našu pomoć - kazao je načelnik Općine Konjic Osman Ćatić prilikom obraćanja poljoprivrednim proizvođačima. 

          - Sretan sam zbog činjenice da se značajan broj mladih ljudi  uključuje u ove aktivnosti i što nastoje povećati proizvodnju i širiti posjede, što je uostalom  naš cilj kada gledamo na budućnost Konjica i razvoja poljoprivrede na ovom području - naglasio je Ćatić, najavljujući značajnu pomoć poljoprivrednicima  u narednom periodu, kroz javne pozive, sajamske aktivnosti i podršku Savezu.

 

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi