Logo
Printaj ovu stranu

Djeca Konjica kroz projekat uređenja dječijih igrališta dobila mjesta za sigurnu i bezbrižnu igru

Djeca Konjica kroz projekat uređenja dječijih igrališta dobila mjesta za sigurnu i bezbrižnu igru

U namjeri da se svaki park u gradu obnovi i sačuva, da djeca Konjica žive i djeluju na ovim prostorima i ostanu u Konjicu i BiH, danas je Općina Konjic na svečan način ozvaničila završetak radova na uređenju dječijeg igrališta u naselju Luka.

Čin predsjecanja vrpce novog dječijeg igrališta obavili su načelnik Općine Konjic Osman Ćatić i najmlađi polaznici vrtića u Konjicu.

-Danas smo sretni i veseli. Hvala Općini Konjic što misli na nas – kazali su neki od mališana, koji su se na svečanosti organizovanom u susret Međunarodnoj sedmici djeteta, zahvalnost izrazili pjesmom i plesom. 

Građani Konjica svih generacija sa oduševljenjem su dočekali otvaranje uređenog igrališta u naselju Luka, te obnovu igrališta i u naseljima Trešanica, Orašje i Kolonija.

-Nešto najljepše što se moglo učiniti u ovom gradu su igrališta, zbog toga sam sretan. Ovaj dan je za mene praznik i hvala  načelniku Osmanu Ćatiću i Općini Konjic na ispunjenom obećanju djeci za 16.juni Dan općine - kazalo je Ibrahim Halilović stanovnik naselja Luka, koji je na otvaranje došao sa unukom Tajrom koja je ovom prilikom poručila svima da čuvaju igrališta.

Ovim aktivnostima Općina Konjic je djeci Konjica omogućila mjesta za sigurnu i bezbrižnu igru, a svim stanovnicima više parkova i čistog zraka za zdrav život, što će se činiti i u budućnosti.

Tokom svečanosti nastupili su mališani iz vrtića Happy kids, Odreda izviđača Neretva Konjic i Osnovne muzičke škole Rezonanca.

 

 

Copyright Općina Konjic Maršala Tita br. 62 88400 Konjic Tel.: +387 36 712 200 centrala Fax: +387 36 729 813 email: grad.konjic@konjic.ba web: www.konjic.ba