Nagrade za mlade koji su pisali o ljubavi i poštovanju prema domovini u povodu Dana državnosti BiH

Nagrade za mlade koji su pisali o ljubavi i poštovanju prema domovini u povodu Dana državnosti BiH

Načelnik Općine Konjic Osman Ćatić danas je uručio nagrade najuspješnijim učenicima na literarnom konkursu, koji je Općina Konjic u povodu Dana državnosti BiH raspisala za učenike osnovnih i srednjih škola. Novčane nagrade i knjige uručene su tokom prijema organizovanog za učenike i njihove mentore.

Najuspješniji na konkursu u kategoriji osnovaca, koji su pisali o temi “Bosna i Hercegovina - Moja domovina” su Adna Duranović, učenica Druge osnovne škole, Sedina Graho, učenica Osnovne škole Parsovići i Din Duračić, učenik Prve osnovne škole.

U kategoriji srednjoškolaca koji su pisali o temi “ Historijski kontinuitet državnosti Bosne i Hercegovine" najuspješniji su Emina Džajić, učenica Matematičko - informatičke gimanzije, Medina Čolak, učenica Elektrotehničke škole i Maida Biber, učenica Opće gimnazije Konjic.

- Našoj mladosti smo ovim aktivnostima odali veliko priznanje što su kroz svoje radove na jedan poseban i emotivan način iskazali ljubav i poštovanje prema svojoj domovini, dajući time svoj doprinos obilježavanju 25.novembra Dana državnosti BiH, kao jednog od najznačajnijih datuma iz historije Bosne i Hercegovine – kazao je načelnik Općine Konjic Osman Ćatić, koji je  naglasio kako će Općina Konjic i u narednim godinama dati podršku mladim ljudima da iskažu svoje stvaralačke talente na ovaj način, te podržati njihove mentore.

Adna Duranović, učenica Druge osnovne škole Konjic u ime nagrađenih učenika zahvalila se Općini Konjic na prilici da svoje osjećaje prema domovini izraze kroz pisanu riječ i budu nagrađeni za svoj  trud i stvaralački rad uz podršku mentora.

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi