Logo
Printaj ovu stranu

Danas potpisani ugovori o sufinansiranju programa i projekata organizacija civilnog društva / NVO

Danas potpisani ugovori o sufinansiranju programa i projekata organizacija civilnog društva / NVO

Općina Konjic je u 2021.g. na osnovu Javnog poziva za sufinansiranje projekata iz budžeta iz oblasti turizma, mladih, kulture, zaštite okoliša podržala 21 projekat organizacija civilnog društva.

Načelnik Općine Konjic Osman Ćatić i predstavnici nevladinih organizacija koje su osmislile programe i projekte, čiji je cilj u Konjicu realizovati aktivnosti koje će biti od važnost za stanovnike ove općine, danas su potpisali ugovore o njihovom sufinansiranju.

Adnan Špago, pomoćnik za privredu, finansije i društvene djelatnosti obraćajući se u ime načelnika Općine Konjic zaželio je uspjeh svim organizacijama u realizaciji njihovih aktivnosti, naglašavajući kako je namjera Općine Konjic da oblasti kulture, turizma, mladih, zaštite okoliša budu obogaćene programima i projektima po kojima će Konjic biti prepoznatljiv, a koji stvaraju ambijent za ugodan život, ne samo Konjičana, već i svih gostiju Konjica.

- U ovim teškim i zahtjevnim vremenima sretni smo što se uvažava naš rad i djelovanje i što se osim podrške, nađe prostora i za finansijsku podršku aktivnostima organizacija civilnog društva. Na nama je da se trudimo i dalje da ovaj grad i općinu svojim aktivnostima činimo ljepšim, atraktivnijim i primamljivijim mjestom za život - kazao je ovom prilikom Hamdo Lepara, predstavnik Udruženja građana potopljenog područja Lisičići, zahvaljujući Općini Konjic.

Copyright Općina Konjic Maršala Tita br. 62 88400 Konjic Tel.: +387 36 712 200 centrala Fax: +387 36 729 813 email: grad.konjic@konjic.ba web: www.konjic.ba