Logo
Printaj ovu stranu

Čestitka u povodu Dana konjičkih brigada

Čestitka u povodu Dana konjičkih brigada

U povodu Dana konjičkih brigada čestitku su uputili načelnik Općine Konjic Osman Ćatić i predsjednik Općinskog vijeća Konjic Kenan Greda.

"Dan konjičkih brigada prilika je za podsjećanje na značaj odbrane Bosne i Hercegovine i Konjica, i doprinosa pripadnika konjičkih brigada, koji su odbranili njene građane od agresije i sačuvali njen suverenitet.

Suočeni sa brojnim i sve češćim nasrtajima na državu Bosnu i Hercegovinu, njen historijski kontinuitet, sve izraženijim negiranjem njenih osnovnih vrijednosti i obilježja, trebamo biti još odlučniji i spremniji u vremenu u kojem živimo, biti garant njene održivosti, kako bismo je sačuvali, razvijali i činili još prosperitetnijom.   

Svim porodicama šehida i poginulih boraca, demobilisanim borcima konjičkih brigada, ratnim vojnim invalidima i njihovim porodicama upućujemo najiskrenije čestitke povodom Dana konjičkih brigada. Sjećanje na sve koji su utkali svoje živote u temelje naše zemlje i njeno očuvanje, treba nam biti trajna zadaća na putu očuvanja jedine nam domovine Bosne i Hercegovine.

Vođeni vašom odanošću, hrabrošću i herojstvom želimo da sve naredne godišnjice i jubileje zajedno dočekujemo u miru, gradeći nove vrijednosti za bolji život generacija koje dolaze, a kojima ćemo prigodnim sadržajima ukazivati na značaj i ulogu svih jedinica Armije Republike Bosne i Hercegovine i njihovih pripadnika sa područja općine Konjic u odbrani Bosne i Hercegovine."   

 

Copyright Općina Konjic Maršala Tita br. 62 88400 Konjic Tel.: +387 36 712 200 centrala Fax: +387 36 729 813 email: grad.konjic@konjic.ba web: www.konjic.ba