Logo
Printaj ovu stranu

10 porodica kroz projekat CEB II uskoro će dobiti kvalitetan smještaj – potpisani ugovori sa korisnicima

10 porodica kroz projekat CEB II uskoro će dobiti kvalitetan smještaj – potpisani ugovori sa korisnicima

U Konjicu je u okviru projekta CEB II, čiji je cilj dugoročno rješavanje  problema stanovanja raseljenih osoba u Bosni i Hercegovini, izgrađena stambena zgrada u naselju Bijela sa 10 stambenih jedinica u koje će uskoro useliti 10 porodica, iz kategorije raseljenih lica i porodica u stanju socijalne potrebe, koje su 15.decembra potpisale ugovor o korištenju.

- Ovo su značajne aktivnosti kojima će konačno biti riješen dugogodišnji problem smještaja raseljenih lica sa područja općina Kalinovik, Foča, Prozor i interno raseljenih lica u Konjicu  - kazao je načelnik Osman Ćatić, koji je korisnicima prilikom potpisivanja ugovora zaželio ugodan i dug život u stanovima u koje će useliti narednih dana, izražavajući zadovoljstvo zbog uspješne realizacije projekta.

U ime korisnika Općini Konjic i svim donatorima zahvalili su se Amir Jarić raseljeno lice iz Prozora i Ramiza Hanjalić, koja je raseljeno lice iz Foče.

- Na ovaj način pružila nam se prilika da se naše porodice napokon skrase na jedno mjesto i to u uređenom i modernom objektu kakav je izgrađen u Bijeloj, što nam puno znači i zahvalni smo svima koji su učestvovali u obezbjeđenju uslova da dobijemo odgovarajući i kvalitetan smještaj – kazao je Jarić.

Općina Konjic je projekat  CEB II – Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem obezbjeđenja javnih stambenih rješenja realizovala uz pomoć Federalnog ministarstva izbjeglih i raseljenih lica i Uprave za izbjeglice i prognanike Hercegovačko-neretvanskog kantona i Razvojne banke Vijeća Evrope.

 

Copyright Općina Konjic Maršala Tita br. 62 88400 Konjic Tel.: +387 36 712 200 centrala Fax: +387 36 729 813 email: grad.konjic@konjic.ba web: www.konjic.ba