Planinarsko društvo Borašnica Konjic dobilo donaciju u opremi za markiranje i održavanje planinarskih staza

Planinarsko društvo Borašnica Konjic dobilo donaciju u opremi za markiranje i održavanje planinarskih staza

Danas je u sklopu aktivnosti na realizaciji projekta Via Dinarica , koji provode Općina Konjic i UNDP Planinarskom društvu “Borašnica” Konjic uručena vrijedna oprema namijenjena za markiranje i održavanje planinarskih staza.
- Projekat Via Dinarica u kojem učestvuje Općina Konjic izuzetno je značajan sa aspekta unaprijeđenja uslova za boravak u prirodi, naročito kada je riječ o planinama i njihovom očuvanju. U sklopu projekta predviđena je nabavka opreme za Planinarsko društvo “ Borašnica”, koja im je danas predata na korištenje – kazala je ovom prilikom Adisa Kevrić, šefica Odsjeka za privredu i društvene djelatnosti Općine Konjic, koja je konjičkim planinarima poželjela uspješne aktivnosti u narednom periodu.
- Naše planinarsko društvo ima mnogo staza koje nastoji redovno održavati. Nova oprema u vidu savremenih pila, trimera, bušilica, boja omogućit će nam da planinarske putokaze i oznake postavljamo mnogo lakše, brže i kvalitetnije rekao je Sead Ribić, predsjednik PD Borašnica, koji se zahvalio Općini Konjic i UNDP-u, koji su prepoznali konjičke planinare kao pouzdane partnere u realizaciji aktivnosti planiranih projektom.

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi