U okviru “Konjičkog ljeta” u protekla tri dana u Konjicu održan međunarodni festival “Konjic Summer Fest” tokom kojeg je u 6 utrka nastupilo oko 1000 takmičara svih generacija

U okviru “Konjičkog ljeta” u protekla tri dana u Konjicu održan međunarodni festival “Konjic Summer Fest” tokom kojeg je u 6 utrka  nastupilo oko 1000 takmičara svih generacija

 

Grad Konjic pod sloganom “Welcome to Konjic” u okviru “ Konjičkog ljeta” priređuje niz kulturnih, sportskih i zabavnih sadržaja, među kojima je jedan od najbrojnijih, koji organizuje Atletski klub” Pace” pod nazivom “Konjic Summer Fest”, koji je i ove godine tokom trodnevnog programa okupio blizu 1000 takmičara, koji su nastupili u bussiness utrci, humanitarnoj dječijoj utrci, Konjičnom noćnom ceneru, Relay race,  Državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine i puzijadi.

Pozdravljajući Konjičanke i Konjičane, sve učesnike “Konjic summer festa” i goste  gradonačelnik Konjica Osman Ćatić je prije centralnog programa kazao:

“Srdačno vas pozdravljam i želim dobrodošlicu u Konjic, grad u kojem se već šest godina održava ovo značajno okupljanje zaljubljenika u atletiku svih generacija. Činjenica da je riječ o manifestaciji koja iz godine u godinu ima veći interes učesnika, ali i posjetilaca koji prate “Konjic summer fest”, govori o angažmanu Atletskog kluba Pace, koji se trudi svake godine uvoditi novine u ovo sportsko druženje.Prije par dana smo otvorili “Konjičko ljeto”pod sloganom “WELCOME TO KONJIC” čiji je  “Konjic summer fest” sastavni dio i koji s ponosom podržavamo kao Gradska uprava. Svim takmičarima želim ugodan boravak u Konjicu, uz želju da ga pamtite po lijepim stvarima i ponovo budete s nama i narednih godina. Svim Konjičanima koji na bilo koji način učešćem ili volontiranjem podržavaju ovu lijepu sportsku priču zahvaljujem i želim čestitati na angažmanu, kojim doprinosite da grad Konjic bude predstavljen na najbolji mogući način.”

Zadovoljan zbog uspješno porovedenih svih planiranih aktivnosti od business okupljanja do puzijade Mahir Mujić, direktor “Konjic summer festa” kazao je da je festival bio prilika osim za takmičenje i druženje, i za upoznavanje sa prirodnim i kulturnim vrijednostima Konjica. - Ovo je bilo jedno prekrasno druženje za sve, kako za posjetioce tako i za nas organizatore. Uživali smo i u raftingu na Neretvi, obišli objekat Ark - Titov bunker i već planiramo kakvim ćemo to sadržajima iznenaditi učesnike naredne godine u terminu od 04.- 06. jula - naglasio je Mujić zahvaljujući svima koji su podržali održavanje festivala na kojem su nastupili takmičari iz 11 zemalja.

Najuspješniji na ovogodišnjem Konjičkom noćnom ceneru bili su Stenly Kipruto iz Kenije, Ivan Bubnov iz Crne Gore i Uroš Gutić iz BiH u muškoj konkurenciji, a u  ženskoj konkurenciji Olivera Jevtić iz Srbije,  Emina Alagić i Alma Hrnjić iz BiH.

- Uživala sam i ove godine u ambijentu u koji volim doći i trčati - kazala je pobjednica  Olivera Jevtić, trostruka pobjednica Konjičkog noćnog cenera.

Na “Konjic summer festu” nastupila su 52 takmičara iz Konjica.  Lada Hadžiosmanović, najbrža je Konjičanka u utrci od 10 kilometara, a najbrži Konjičanin bio je Ali Halilović. U puzijadi u kojoj je učestvovalo 11 beba, najbrži je bio Omar Lavić.

 

 

 

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi