Vijesti iz Konjica

Ambasadorica Republike Francuske Christine Toudic posjetila Konjic

Danas je ambasadorica Republike Francuske u Bosni i Hercegovini Christine Toudic, posjetila Općinu Konjic gdje se sastala sa načelnikom Osmanom Ćatićem i direktorom Privrednog društva  Igman Konjic Džahidom Muratbegovićem. Povodom za posjetu je razvijanje poslovne saradnje sa privrednim preduzećima u Konjicu , te inicijativa da se francuski jezik ponovo  uči u školama.

Održan sastanak Kolegija načelnika i predsjednika mjesnih zajednica Općine Konjic o Nacrtu Budžeta za 2021.g.

Predsjednici  16 mjesnih zajednica i načelnik Općine Konjic Osman Ćatić, sa saradnicima  danas su u cilju provođenja kvalitetnih priprema za Nacrt  Budžeta Općine Konjic za 2021.g.  održali drugi  sastanak Kolegija načelnika i predsjednika mjesnih zajednica i ovom prilikom  razmatrali  potrebe mjesnih zajednica  i realne mogućnosti za realizaciju nephodnih infrastrukturnih projekata na području Općine Konjic.

Ministar poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede posjetio Općinu Konjic

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede  HNK  Donko Jović u četvrtak 18.02.2020.g.  posjetio je Općinu Konjic i načelnika  Osmana Ćatića sa kojim je razgovarao o modelima saradnje i zajedničkih aktivnosti Općine Konjic i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNK.

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi