Vijesti iz Konjica

ČESTITKA U POVODU DANA DRŽAVNOSTI

Poštovani sugrađani,

 Povodu obilježavanja jednog od najvažnijih historijskih datuma naše države, u ime svojih saradnika i u svoje lično ime čestitamo vam 25. novembar Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

 Na prvom zasjedanju  ZAVNOBIH-a 25.11.1943.godine, obnovljena je državnost Bosne i Hercegovine, osigurana puna ravnopravnost svih njenih naroda i građana.

 Taj historijski datum koji je utkan u viševjekovnu tradiciju Bosne i Hercegovine temelj je tolerancije i zajedničkog života i obaveza za bezuslovnim očuvanjem suvereniteta zemlje i multikulturalnosti društva.

 U budućnosti ćemo zajedno pokazati da mi to možemo i da su tolerancija i zajednčki život jedini ispravan put za sve nas na ovim prostorima, na kojima je raznolikost oduvijek predstavljala vrijednost,a ne nedostatak.

 To je jedini način i ispravan put da svoju državu, jedinu koju imamo, možemo sačuvati, izgrađivati, činiti je boljom za nas, našu djecu,i potomke.

 Ovaj historijski datum, obavezuje sve nas, da damo svoj puni doprinos u daljoj izgradnji Općine Konjic i jačanju naše države Bosne i Hercegovine.

 U to ime još jednom svim Bosancima i Hercegovcima, želimo sretan 25.novembar- Dan državnosti.

 

PREDSJEDNIK OV                                                                                             NAČELNIK OPĆINE

                                                                                                             

 Ibro Halilović, s.r.                                                                                              Emir Bubalo, s.r.

                                                                                                              

OBAVIJEST O OBILJEŽAVANJU 25.NOVEMBRA-DANA DRŽAVNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE

Na sjednici od 19.11.2020.godine, Organizacioni odbor za obilježavanje programa u povodu 25.novembra- Dana državnosti Bosne i Hercegovine je  usaglasio ovogodišnji program u skladu sa  naredbom o poštivanju epidemioloških  mjera, uzrokovanih pojačanom epidemijom virusom korona, koje su trenutno na snazi i kojima se zabranjuje okupljanja većeg broja prisutnih, kako u zatvorenom tako  i na otvorenom prostoru.
U skladu s tim,  obavještavamo da će na Dan državnosti Bosne i Hercegovine, Općinska delegacija uz prisustvo po jednog predstavnika boračkih i drugih udruženja, organizacija civilnog društva, vjerskih zajednica i škola upriličiti:

 25.11.2020 (srijeda) 10.30

  • Obilazak Šehidskog mezarja kod Čaršijske džamije  i Spomen obilježja šehidima 4. Muslimanske brigade;
  • Polaganje cvijeća na Spomen obilježju poginulim maloljetnim pripadnicima Armije BiH 1992-1995;
  • Polaganje cvijeća na Spomen obilježju poginulim policajcima;
  • Polaganje cvijeća na Partizanskom groblju;
  • Polaganje cvijeća na Spomen obilježju ''Crni labudovi'';
  • Polaganje cvijeća na Spomen obilježju-Djeci žrtvama rata;
  • Polaganje cvijeća na Spomen obilježju na Trgu državnosti- Alija Izetbegović;

 10.00- Specijalna emisija na radio Konjicu, u povodu Dana državnosti

 Zbog epidemioloških mjera i zabranje okupljanja, program Svečane akademije neće biti održan, kako je uobičajeno.

 NAPOMENA: Svi prisutni na obilasku Šehidskog mezarja i polaganja cvijeća na Spomen obilježja su dužni da se pridržavaju propisanih mjera zaštite uz obavezno nošenje maski i držanje distance.

KONKURS ZA DODJELU STIPENDIJA U AKADEMSKOJ/ŠKOLSKOJ 2020/21 GODINI

Općina Konjic će u studijskoj-školskoj 2020/21 godini stipendirati kategorije redovnih studenata prvog i drugog ciklusa visokog obrazovanja i redovnih srednjoškolaca koji imaju stalno prebivalište na području općine Konjic najmanje godinu dana prije donošenja ove Odluke. Obaveznu dokumentaciju iz konkursa  dostaviti u Službu za privredu,finansije i društvene djelatnosti Općine Konjic najkasnije do 04.12.2020.godine.

U prilogu možete preuzeti :

1.Konkurs

2. Prijava na konkurs

3.Izjava o neprimanju stipendije od drugof donatora ili subvencije za dom za učenike;

4. Izjava o neprimanju stipendije od drugog donatora ili subvencije za dom za studente 

Objava rezultata po Javnom pozivu za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje pomoći poslovnim subjektima pogođenim posljedicama uzrokovanim pandemijom Korona virusa-COVID 19

Općina Konjic je na osnovu Odluke o načinu ostvarivanja pomoći za poslovne subjekte pogođene pandemijom Korona virusa broj: 03-02-2-1997/20 od 04.06.2020 godine  (Službeni glasnik Općine Konjic broj: 2/20) raspisala Javni poziv za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje pomoći poslovnim subjektima pogođenim posljedicama uzrokovanim pandemijom Korona virusa – COVID 19 dana 21.08.2020 godine koji je bio otvoren do 21.09.2020 godine.

U prilogu se nalaze rang liste svih podnesenih zahtjeva te Odluka o isplati sredstava na ime subvencioniranja poslovnih subjekata:

 

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi