Nikad ne zaboravite Konjic i gradimo ga da bude još ljepši i bolji

Nikad ne zaboravite Konjic i gradimo ga da bude još ljepši i bolji

U povodu Dana grada Konjica u subotu uvečer je u kino sali Narodnog univerziteta Osnovna muzička škola s pravom javnosti “Rezonanca” upriličila koncert maturanata, kojim su na svečan način ispraćeni maturanti škole, njih 12 koji su završili osnovnu muzičku školu na odsjecima violina, klavir i gitara.

Svečano uručenje diploma maturantima obavili su gradonačelnik Konjica Osman Ćatić i biznismen, Konjičanin Luka Rajić, koji je podržao osnivanje škole.

-Sretan sam što sam ponovo u Konjicu danas, što ispraćamo još jednu generaciju maturanata škole na čijem je čelu gospođa Biljana Handžo, bez čije ideje svega ovog ne bi ni bilo. Želim joj iskazati veliku zahvalnost i čestitati joj na upornosti kako bi ova lijepa priča bila stvarnost uz našu podršku. Hvala Gradu Konjicu i gradonačelniku Ćatiću što podržavaju rad ove obrazovne ustanove. Učenici su opravdali naše povjerenje, otkrili svoje talente i uspjeli u želji da se pored redovnog obrazovanja posvete i muzičkom obrazovanju. Sve to ne bi bilo moguće bez profesora i njihovog punog angažmana, koji su naš stub za budućnost. Zato mogu reći da smo danas svi dobitnici.

Naglašavam da sam iznimno sretan sam što sam rođen u Konjicu, što ga nisam zaboravio i što mu se iznova vraćam. Što sam stariji sve su jače emocije prema mom rodnom gradu. Zato pozivam sve, naročito naše učenike, dajmo svi od sebe koliko možemo da nam Konjic bude sve bolji i bolji - kazao je u svom obraćanju Luka Rajić.

Zahvaljujući se na angažmanu svima koji su vezani za rad Osnovne muzičke škole “Rezonanca” direktorici, profesorima, učenicima i roditeljima, gradonačelnik Ćatić je čestitao maturantima završetak školovanja, a svim učenicima zaželio ugodan raspust i mnogo uspjeha u budućim obrazovnim aktivostima.

-Veliko hvala Konjičaninu Luki Rajiću koji je uveličao ovu svečanost, što pomaže rad škole i ne zaboravlja svoj Konjic. U to ime šaljem poruku svima, ne zaboravite Konjic, gradimo ga zajedno da bude još ljepši i bolji za sve nas i sve one koji su se vratili i vraćaju u naš grad – naglasio je Ćatić.

Direktorica škole Biljana Handžo ne krijući ponos i emocije zbog ispraćaja još jedne generacije maturanata je kazala da je sretna što su u ovoj školi odrastali i odrastaju mladi Konjičani i Jablaničani, koji svojim trudom, ljubavlju prema muzici i punim angažmanom pokazuju opravdanost postojanja škole, koja je prije izvjesnog vremena bila nedosanjani san.

- Imati mlade koji su se u Konjicu obrazovali na odsjecima za violinu, klavir i gitaru, pri tom osvajajući nagrade na federalnim i regionalnim takmičenjima je veliki ponos za sve nas. Neka njihovi uspjesi budu putokaz budućim generacijama Konjičana, koji se žele posvetiti svom muzičkom obrazovanju. Mi smo tu za sve njih. Ovdje se ne uči samo svirati, ovdje se uči kako živjeti, poštovati druge i imati lijepe manire - kazala je direktorica Handžo, zahvaljujući se svima koji pomažu rad škole i svima koji su prisustvovali koncertu, koji je priređen u čast maturanata, a u povodu 16.juna Dana grada Konjica.

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi