Grad Konjic posjetila delegacija 17 gradonačelnika iz Republike Turske

Grad Konjic posjetila delegacija 17 gradonačelnika iz Republike Turske

 

Tokom višednevne posjete Bosni i Hercegovini delegacija gradonačelnika iz Republike Turske, koju je predvodio ataše za sigurnost u Ambasadi Republike Turske u BiH Cemil Cem Aydin, boravila je u Konjicu.

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić ugostio je 17 gradonačelnika iz Turske, koji su osim sastanka u Gradskoj upravi Konjic imali priliku upoznati kulturno-historijske I prirodne vrijednosti Konjica i okoline.

Ovom prilikom gradonačelnici su razgovarali o potencijalnim modelima saradnje, te uvezivanja više gradova u zajedničke aktivnosti i projekte.

Tokom sastanka gradonačelnik Ćatić zahvalio se delegaciji na posjeti, podsjećajući na značaj saradnje koju Konjic više decenija njeguje sa Republikom Turskom, koja je uz obnovu Stare kamene ćurije učestvovala u obnovi ratom porušenih objekata, opremanju obrazovnih ustanova, kulturnih centara i sl.

Cemil Cem Aydin izrazio je zadovoljstvo zbog posjete prijateljskom Konjicu i mogućnosti da gradonačelnici turskih gradova upoznaju gradonačelnika Ćarića, uspostave saradnju i u ugodnoj atmosferi upoznaju sve ono vrijedno što Konjic ima.

 

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi