Prijem za igrače, stručni štab i upravu Fudbalskog kluba Klis u okviru Dana grada Konjica

Prijem za igrače, stručni štab i upravu Fudbalskog kluba Klis u okviru Dana grada Konjica

Danas je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić upriličio prijem za članove Fudbalskog kluba Klis, prvake Druge lige F BiH – Jug za sezonu 2022/2023, tokom kojeg je čestitao igračima, stručnom štabu, rukovodstvu kao i navijačima ostvarene sportske rezultate tokom sezone.

-  Drago mi je da Konjic i ove godine bilježi uspjehe kada je riječ o sportu i raduje me svaki susret sa sportistima koji pronose dobar glas o Konjicu, svom klubu, mjestu iz kojeg dolaze. Uz podršku svih koji vole i bodre Fudbalski klub Klis, njegovi vrijedni članovi dokazali su da svojom borbenošću na terenu i razvijenim sportskim duhom zaslužujuju biti na vrhu tabele. Nadam se da će istim tempom, trudom i zalagenjem nastaviti i tokom naredne sezone. Želim im mnogo uspjeha. Grad Konjic će dalje biti podrška kako u infrastrukturi, tako i u drugim aktivnostima koje provode sportski kolektivi - kazao je gradonačelnik Ćatić, naglašavajući kako će u narednom periodu uslijediti prijemi i za druge sportske klubove koji nižu uspjehe.

Ahmo Miljević predsjednik Fudbalskog kluba Klis, zahvalio se na prijemu i kontinuiranoj podršci gradonačelniku Ćatiću i Gradskoj upravi Konjic.

 – Dobar rad, dobra atmosfera i podrška koju imamo, sve to polučilo je izvanredne rezultate, nadamo se da će tako biti i u budućnosti i da ćemo imati priliku slaviti i prelazak u viši rang takmičenja u sezoni koja nam predstoji - naglasio je Miljević.

Nedim Kudra, šef stručnog štaba i Adi Makan, kapiten FK Klis istaknuvši značaj podrške lokalne zajednice u smislu stvaranja što boljih uslova za treninge svih uzrasnih kategorija FK Klis, kroz izgradnju pomoćnog stadiona, kazali su kako će se truditi da u predstojećoj sezoni ostvare zacrtani cilj i da će  ulaskom u Prvu ligu Federacije BiH, počastiti sve svoje vjerne navijače i one koji su im snažan vjetar u leđa.-Svojim nastupima stvorili smo pozitivnu sliku o Konjicu, pokazali naše srce i dokazali da smo dobri domaćini, za što su nas ekipe sa kojima smo igrali i čitava sportska javnost nagradili podrškom - naglasili su članovi FK Klis ovom prilikom. Tokom prijema predsjednik F.K.Klis Ahmo Miljević gradonačelniku Ćatiću uručio je dres kluba sa brojem 10, na čemu se gradonačelnik Ćatić  iskreno zahvalio.

 

 

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi