Fudbalski klub “Klis” i ove godine organizovao Memorijalni turnir “Seid Padalović”

Fudbalski klub “Klis” i ove godine organizovao Memorijalni turnir “Seid Padalović”

U organizaciji Fudbalskog kluba “Klis”, a pod pokroviteljstvom Grada Konjica u Buturović Polju se održava dvodnevni Memorijalni turnir Seid Padalović. Na turniru uz ekipu domaćina nastupaju FK Radnik Hadžići, FK Borac Jelah i FK Igman Ilidža.

- Čestitam sportskom kolektivu Fudbalskog kluba Klis na volji i istrajnosti da, na ovaj način organizacijom VII Memorijalnog turnira Seid Padalović, njeguje kulturu sjećanja na istinske heroje ovog kraja, koji su položili svoje živote u odbrani Konjica i domovine Bosne i Hercegovine.

Vaš trud i zalaganje na ovom planu, ali i vaša fer i korektna igra na terenu, uz uvažavanje svih ekipa sa kojima se sastajete tokom sezone, trebalo bi da su primjer drugima kako se njeguje sportski duh, kako se igra i navija srcem za svoj klub, kako se njeguje patriotizam.

U želji da tako ostane i u budućnosti i da budete jedni od istinskih ambasadora naše lokalne zajednice, Gradska uprava Konjic i ja kao gradonačelnik, bićemo vam vjetar u leđa i podrška u svim projektima unaprijeđenja infrastrukture Kluba, kao i do sada, koja će omogućiti da generacije madih Konjičana odrastaju, stasavaju i pripremaju se za sportske aktivnosti, upravo ovdje, gdje se njeguju prave vrijednosti - kazao je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić, koji je otvarajući turnir ljubiteljima nogometa poželio ugodne sportske trenutke i uživanje u druženju u Buturović Polju.

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi