Konjic ugostio učesnike European Trophy fudbalskog takmičenja za dječake i djevojčice do 10 godina

Konjic ugostio učesnike European Trophy fudbalskog takmičenja za dječake i djevojčice do 10 godina

U Konjicu je u organizaciji Balkan Alpe Adria projekta održano treće fudbalsko takmičenje European Trophy koje je okupilo 12 ekipa iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

- Dvodnevno takmičenje koje je održano na pomoćnom terenu Gradskog stadiona bilo je prilika da se ljubitelji fudbala uzrasta do 10 godina iz regije i našeg grada, uz razvijanje takmičarskog duha, međusobno upoznaju, druže i uživaju u sadržajima koje Konjic nudi. Čestitam najuspješnijim ekipama koje će nadamo se sa ovog sportskog događaja ponijeti najljepše uspomene i ponovo doći u naš grad - kazao je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić, podsjećajući kako Gradska uprava Konjic nastoji na različite načine promovisati sport, sportske aktivnosti i zdrav način života.

- Ovo je treći put da u Konjicu organizujemo European Trophy takmičenje, koje okuplja sve veći broj učesnika, jer je ovo idealna sredina za djecu koja ima odlične uslove za igru. Učesnici su zadovoljni i nadamo se da ćemo i naredne godine u Konjic dovesti ekipe iz okruženja i organizovati kvalitetno fudbalsko druženje za djecu do 10 godina - kazao je Draško Braunović, potpredsjednik Balkan Alpe Adria projekta, koji se zahvalio Gradu Konjicu i FK Igman na podršci i gostoprimstvu.

Pobjednik nogometnog turnira koji je okupio više od 100 fudbalskih zaljubljenika je ekipa Lokomotiva iz Zagreba, koja je na ovaj način ostvarila direktan plasman na Evropsko finale, koje će biti održano u Beču.

Drugoplasirana ekipa je Škola fudbala Hajdarević iz Sarajeva, a trećeplasirana ekipa Fudbalskog kluba Igman Konjic.

- Ovo je za djecu jedno super iskustvo za buduće karijere, za socijalizaciju, uspostavljena su nova poznanstva i uz upoznavanje nove sredine i kulture, jedan veliki plus za sve - kazao Luka Čakarun trener ekipe Lokomotiva iz Zagreba, koju očekuje nastup u Beču.

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi