Federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder danas u posjeti Konjicu

Federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder danas u posjeti Konjicu

Federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder danas je posjetila Grad Konjic gdje se sastala sa gradonačelnikom Osmanom Ćatićem. Tokom sastanka razgovarano je trenutnom stanju kada je riječ o zaštiti okoliša, te pravcima održivog razvoja turizma.

- U fokusu našeg razgovora bile su teme koje su bitne za razvoj ovog grada, razvoj turizma i zaštitu okoliša. Osim o Strategiji razvoja turizma Grada Konjica, čija je izrada u toku, razmijenili smo informacije o projektima koje možemo zajednički otvoriti, a tiču se zaštite okoliša, poput pitanja koja se odnose na Neretvu, te  upravljanje otpadom. Ovo je moja prva posjeta Konjicu i gradonačelniku Ćatiću, nekadašnjem kolegi iz Parlamenta Federacije BiH, kao ministrica, i želim vjerovati da je ova posjeta samo jedna u nizu koje će uslijediti i koje će donijeti korist ovom gradu - kazala je ministrica Pozder.

- Opredjeljenost Gradske uprave Konjic i aktivnosti koje smo realizovali u ranijem periodu obećavaju da ćemo, na zadovoljstvo Gradske uprave Konjic, Federalnog ministarstva okoliša i turizma, a posebno naših sugrađana, ići u zajedničko rješavanje otvorenih pitanja, koja smo danas imali tokom sastanka - kazao je gradonačelnik Ćatić, izražavajući zadovoljstvo zbog posjete ministrice Pozder.  

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi