KONSTITUISANO OPĆINSKO VIJEĆE KONJIC

KONSTITUISANO OPĆINSKO VIJEĆE KONJIC

Danas je u uz poštivanje svih epidemioloških mjera u Kino sali Narodnog univerziteta u Konjicu, održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Konjic, na kojoj su vijećnici dali svečanu izjavu i izabrali novog predsjednika i zamjenika predsjednika Općinskog vijeća. Predsjednik  Općinskog vijeća Konjic  je  Kenan Greda, a zamjenik predsjednika Općinskog vijeća Konjic Ajdin  Tinjak.

 Nakon preuzimanja dužnosti, Kenan Greda je kazao, kako mu je čast i zadovoljstvo biti predsjednik  Općinskog vijeća Konjic, poručujući da će se u  radu truditi da opravda  ukazano povjerenje, jer je jednoglasnom Odlukom vijećnika izabran na ovu funciju.

Ajdin Tinjak, zamjenik predsjednika Općinskog vijeća Konjic, zahvaljujući na povjerenju, kazao je da će zajedno sa ostalim kolegama nastojati  jačati instituciju Općinskog vijeća u mandatnom periodu, kako bi bili  reprezentativni u interesu građana Općine Konjic. 

Predsjedniku, zamjeniku predsjednika Općinskog vijeća, izabranim vijećnicama i vijećnicima općinski načelnik Osman Ćatić,  uputio je čestitku i poželio uspješan rad i saradnju u periodu koji je pred nama.

Općinsko vijeće Konjic broji 27 vijećnika, 16  SDA, 4  SBB,4 SDP, 2 SBIH i 1 vijećnik Platforme za progres.

 

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi