OŠ Čelebići

U 2017/18. godini ukupno 262 učenik, od čega: 189 u centralnoj školi u Čelebićima, 17 u PŠ Ribići, 18 u PŠ Orahovici, 6 u PŠ Idbar, 16 u PŠ Lisičići, 11 u PŠ Grabovci, 5 u PŠ Hasanovići.
Nastava u matičnoj školi Čelebiči se odvija od prvog do devetog razreda, dok u podrućnim školama se odvija od prvog do četvrtog razreda.
Ukupno učenika I razreda: 29, završava OŠ - 31 , a uposlenih 43, od čega 29 prosvjetara. Centralna škola ima fiskulturnu salu, sistem centralnog grijanja, biblioteku sa 5.000 knjiga, planirano je djelovanje 12 sekcija u centralnoj i 8 u područnim školama.
U školskoj 2016/17 god. Zahvaljujući Turskom kulturnom institutu Yunus Emre urađen je kabinet turskog jezika koje je opremljen najsavremenijim sredstvima neophodnim za uspješnu organizaciju nastave.
Izvršeno je uređenje enterijera fiskulturne sale, kao i sanacija područne škole Ribići i Orahovica uz pomoć holandske humanitarne organizacije „Out of area“.
Škola je dobila sigurnosne golove postavljene na školskom igralištu (donacija Federalnog ministarstva obrazovanja) i određen dio nastavnih sredstvana potrebnih za realizaciju nastave u razrednoj nastavi, kao i realizaciju nastave iz nastavnih predmeta: biologija, geografija, matematika (projekat „Dostupno i kvalitetno obrazovanje za djevojčice i dječake Rome“-organizacija „Save the Children“).


Kontakt:
JU Osnovna škola “Čelebići“
Adresa: Čelebići bb, 88404 Čelebići
Direktor: Osman Elezović
Pedagod: Mersiha Lapo
Tel-fax: +387 (0)36 / 721 464
E-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Web site: os-celebici.edu.ba

Opći podaci:
Broj odjeljenja: 22
Broj učenika: 262
Broj nastvanog osoblja: 36
Broj nenastavnog osoblja: 14

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi