Grad Konjic i Investicijska fondacija Impakt podržali realizaciju 9 biznis ideja Konjičana

Grad Konjic i Investicijska fondacija Impakt podržali realizaciju 9 biznis ideja Konjičana

Danas je u Konjicu održana prezentacija biznis planova, koje su aplikanati u okviru programa podrške preduzetništvu Grada Konjica i Investicijske fondacije Impakt izradili nakon provedenih 9 modula preduzetničke obuke, te su uručeni certifikati za najuspješnije.

Za učešće u Impakt inkubatoru poslovnih ideja u Konjicu prijavila su se 24 aplikanta, a nakon provedenih obuka i prezentacije izabrano je i podržano 9 biznis ideja iznosom od po 5.000 KM. Nauspješniji biznisi su : Tarik Repovac Renta a Bike and Scooter” Daj krug”, Semira Inajetović Domaći kolači “Vita”, Ajla Mujić ZR “Ajla”, Sanela  Muhibić Nezavisni web portal Novikonjic.ba, Muamer Kurtić Namještaj “Memo”, Admir Lapo Prompt Reply, Džan Ždrale Frizersko berberski salon “Džan”, Amela Bubalo “Green land”, Selma Sultanić ZR ”Peace of art”.

- Grad Konjic u cilju zapošljavanja mladih i razvijanja održivog preduzetništva nastoji biti podrška mladim ljudima u pripremi i realizaciji njihovih biznis ideja, koje će rezultirati nekim novim vrijednostima za cijelu zajednicu. Raduje činjenica da postoji interes mladih za ovakve programe podrške, i da su mladi u Konjicu kreativni i osluškuju potrebe modernog čovjeka u vremenu u kojem živimo. Kvalitetne ideje i programi uvijek nađu put ka uspjehu, zato neka sve ove aktivnosti budu ohrabrenje i poziv mladim ljudima da se aktivno uključe u programe koje Grad Konjic realizuje putem Agencije za ekonomski razvoj Prvi korak - kazao je ovom prilikom gradonačelnik Konjica Osman Ćatić, čestitajući aplikantima čije su ideje ocjenjene najboljim, koje su dobile podršku u okviru ovogodišnjeg programa.

- Drugu godinu u Konjicu uspješno realizujemo Impakt inkubator poslovnih ideja, koje su sve bolje i sadržajnije, gdje preovladavaju uslužne i proizvodne djelatnosti, koje će biti na usluzi Konjičanima. Grad Konjic ove je godine ponudio izdašnu podršku tako da možemo proširiti broj podržanih biznisa u odnosu na prošlu godinu, kada se radilo o 5 biznis ideja i zahvaljujući zajedničkim aktivnostima do kraja tekuće godine planiramo još jedan ciklus obuka, tako da se svi zainteresirani sa svojim biznis idejama već sada mogu pripremati za te aktivnosti - kazao je Senaid Đozo, izvršni direktor Investicijske fondacije Impakt, koji je aplikantiima poželio mnogo uspjeha u tim aktivnostima.

Tarik Repovac, čija je biznis ideja Renta a Bike and Scooter ”Daj krug” podržana, sretan zbog toga što je prepoznata kao nešto novo i zanimljivo, zahvalio se Gradu Konjicu, Investicijskoj fondaciji Impakt i Agenciji Prvi korak, naglašavajući kako mu podrška mnogo znači, jer može ostvariti svoju dugogodišnju želju.

Džan Ždrale, najmlađi aplikant, koji je upravo završio srednju frizersku školu i koji će uz finansijsku i mentorsku podršku pokrenuti Frizersko berberski salon “Džan”, nakon preuzimanja certifikata je kazao: - Ovo je dobra šansa za pokretanje malih biznisa u našem gradu. Mentorske obuke su mi mnogo pomogle da razvijem svoju ideju i steknem neke nove vještine. Pozivam i druge mlade ljude da pokušaju slijediti svoje snove, kao što ja to sada činim.

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi