Gradu Konjicu i gradonačelniku Osmanu Ćatiću uručeno prestižno priznanje “Kruna razvoja privrede” koju dodjeljuje LRC

Gradu Konjicu i gradonačelniku Osmanu Ćatiću uručeno prestižno priznanje “Kruna razvoja privrede” koju dodjeljuje LRC

Danas je u Konjicu predstavnica LRC-a Velma Memović Gradu Konjicu i gradonačelniku Osmanu Ćatiću uručila priznanje za ostvarene rezultate u 2021.g. Grad Konjic prepoznat je kao jedinica lokalne samouprave koja bilježi pozitivne pomake i postaje lider u pojedinim oblastima.

- Grad Konjic je u 2021.g. ostvario izuzetne rezultate kada je u pitanju rast prihoda za 25%, rast izvoza za 26% i broj uposlenih za 3%. U Konjicu djeluju 42 bonitetno pouzdane kompanije, 12 brzorastućih i 2 kompanije koje se svrstavaju u 100 najvećih u Bosni i Hercegovini, zato nam je veliko zadovoljstvo što smo danas gradonačelniku Ćatiću uručili ovo prestižno priznanje. Jako mali broj lokalnih zajednica je u prošloj godini, shodno cjelokupnoj situaciji u svijetu i Bosni i Hercegovini i pandemiji koronavirusa, ostvario ovakve rezultate i ispunio kriterije za dobijanje certifikata - kazala je Velma Memović predstavnica LRC-a, čestitajući Gradu Konjicu i gradonačelniku na naporima koje čine kada je razvoj privrede u pitanju.

- U vremenu koje je iza nas, zahvaljujući našem punom angažmanu na servisiranju privrede kroz povoljne linije finansiranja, aktivnu politiku zapošljavanja, saradnju sa Udruženjem poslodavaca i samostalnih privrednika, podršku pokretanju malih biznisa, usklađivanje obrazovanja sa potrebama tržišta rada, došlo se do značajnih pomaka. Strane investicije posebno svjedoče koliko je Konjic privlačan za pokretanje novih proizvodnih pogona na ovom području. Dobiti “Krunu razvoja privrede”, koja se dodjeljuje kao priznaje za ostvarene rezultate je posebna čast i zahvaljujem LRC-u što je prepoznao naš doprinos razvoju privrede u Konjicu i Bosni i Hercegovini uopće. S obzirom da se ove aktivnosti provode u okviru manifestacije Dani dijaspore Konjic u srcu BiH, želim da upravo ovakvi pokazatelji budu podstrek Bosancima i Hercegovcima, Konjičanima i svim uspješnim ljudima koji su razvili svoje biznis ideje u zemljama u kojima žive, da se upoznaju sa onim što Grad Konjic čini u pravcu razvoja privrede, i na osnovu ponuđenih uslova i programa pokrenu svoje poslovanje upravo ovdje - kazao je ovom gradonačelnik Ćatić zahvaljujući na uručenom priznanju.

 

 

 

 

 

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi