Bazar pod nazivom “Okusi Konjic” koji je večeras održan u sklopu Dana dijaspore “Konjic u srcu BiH” obradovao Konjičane i goste

Bazar pod nazivom “Okusi Konjic” koji je večeras održan u sklopu Dana dijaspore “Konjic u srcu BiH” obradovao Konjičane i goste

Manifestacija Dani dijaspore “Konjic u srcu BiH”, između ostalih sadržaja, večeras je Konjičanima i gostima ponudila bazar pod nazivom “Okusi Konjic”, tokom kojeg su posjetioci imali priliku kušati slana i slatka tradicionalna bosanska jela i neke nove kulinarske specijalitete, koje su pripremale vrijedne članice Udruženja žena“ Nera“. Organizator bazara bio je Savez poljoprivrednih udruženja Konjic, pod pokroviteljstvom Grada Konjica.

Muhamed Halilović, koji je danas sa društvom i porodicom uživao na splavarenju Jablaničkim jezerom, a koji živi u SAD-u nakon što je posjetio bazar nije krio zadovoljstvo zbog bogate ponude, ali i gostoprimstva Konjičana.

- Prijatno smo iznenađeni i jako je lijepo da je nešto ovakvo priređeno za ljude iz dijaspore, da se osjete dobrodošli i baš mi je drago da Grad Konjic razmišlja i o tom segmentu, svaka čast - naglasio je Halilović.

Bazaru je uz brojne Konjičane prisustvovala i Harisa Bajrektarević iz Tešnja, koja je sa porodicom na povratku s mora odlučila posjetiti Konjic i zadržati se, kako bi uživala u organizovanim sadržajima.

- Ovo je nešto najljepše što se dešava ovog ljeta u Konjicu i kompletni Dani dijaspore će dati poseban pečat ovogodišnjem Konjičkom kulturnom ljetu koje organizuje Narodni univerzitet uz pokroviteljstvo Grada. Počašćene smo što smo dio ove lijepe priče, koja je nakon duge distance i pandemije koronavirusa, jedna vrsta socijalizacije za sve nas. Ljudima treba živog razgovora, susreta, komunikacije. Ja odavno nisam vidjela više nasmijanih ljudi, koji razgovaraju, koji se vesele susretima i degustiraju ove naše delicije - kazala je Elvedina Alić, predsjednica Udruženja žena Nera, naglašavajući masovnost posjete i pozitivnu energiju koja vlada na priređenim sadržajima manifestacije.

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi