Grad Konjic bio domaćin 78. izbora najuspješnijih sportista i sportskih ekipa u BiH u 2022. Godini, koji je održan u organizaciji Sportskog saveza u BiH Lana Pudar i Nedžad Husić najbolji bh. sportisti u 2022., Hasan Salihamidžić sportska ličnost de

Grad Konjic bio domaćin 78. izbora najuspješnijih sportista i sportskih ekipa u BiH u 2022. Godini, koji je održan u organizaciji Sportskog saveza u BiH  Lana Pudar i Nedžad Husić najbolji bh. sportisti u 2022., Hasan Salihamidžić sportska ličnost de

U organizaciji Sportskog saveza u BiH u Kongresnoj dvorani hotela Garden City sinoć je u Konjicu održan 78. izbor najuspješnijih sportista i sportskih ekipa u BiH u 2022. godini, a pod pokroviteljstvom Grada Konjica.

Poželjevši dobrodošlicu najboljim sportistima gostima u Konjic gradonačelnik Konjica Osman Ćatić je kazao “Za Grad Konjic ovo je posebna čast, biti domaćinom jedne ovako značajne manifestacije, koja veliča najuspješnije u sportu u Bosni i Hercegovini.

S obzirom da će godina koja je iza nas biti ispisana zlatnim slovima u istoriji Grada Konjica, kada je riječ o uspjesima sportista i sportskih kolektiva, ova večer biće kruna nastojanja Gradske uprave Konjic da posebnu pažnju usmjeri na mlade, sport, sportske aktivnosti i izgradnju kvalitetne sportske infrastrukture. Ponosni smo na sve one koji svojim trudom, odricanjima i vrhunskim rezultatima pronose dobar glas o ovom gradu i našoj domovini. Čestitam svima koji su ostvarili izuzetne rezultate u sportu u prošloj godini, a Sportskom savezu želim mnogo sreće i uspjeha u orgnizovanju ovakvih i sličnih aktivnosti.”

Titule najboljih ponijeli su Lana Pudar u ženskoj i Nedžad Husić u muškoj konkurenciji.

U kategoriji paraolimpijski sportovi nagradu je osvojio Sabahudin Delalić, a klubova OKI Fantomi.

Za najuspješnije državnu selekciju izabrana je Ženska košarkaška reprezentacija BiH, a za najuspješnije klubove u muškoj, Košarkaški klub „ Igokea i Klub dizača tegova „Bosna“, a u ženskoj konkurenciji, Plesno sportski centar „Virus“ iz Bihaća.

U kategoriji najuspješniji trener, titulu je ponio Haris Husić, a Ifet Mahmutović u paraolimpijskim sportovima.

Za najuspješniju juniorku izabrana je Jasna Đerić, a juniora Amil Tutuć. Najuspješnija kadetkinja je Iman Avdić, a kadet Nino Šeremet. Za najuspješnije sportiste – studente izabrani su Aleksandra i Anđela Samardžić.

Posebno priznanje za ostvareni vrhunski rezultat „Mediteranske Igre Oran 2022“dobili su Lana Pudar, Larisa Cerić,Toni Miletić, Anđela Samardžić, Nejra Sipović,  Hamza Turulja i Rijad Džuho.

Na tradicionalnoj manifestaciji dodijeljene će se nagrade i sportistima i ekipama za ostvarene vrhunske rezultate u 2022. Dobitnici su: Mahir Džuho, Mustafa Hebib, Streljački klub „ Sarajevo“, Nikola Drobnjak, Adnan Alagić, Senad Ćatić, Anes Bostandžić, Edin Puhalo, Emina Sipović, Marija Jokić, Vidak Maljević, Pavle Dujaković i Jasmina Merdić.

Specijalna priznanja za doprinos, popularizaciju i razvoj sporta u BiH dobili su: Siniša Gatarić, Hajrudin Zekić, Majo Ćesko, Kemal Šerifović, Matea Mejdančić, Admir Drinjić, Nermin Begić, Fikret Selman, Don Ante Ledić, Ognjen Pavlović,  

Almir Karkelja, Samir Šarić i Muradif Durmić – Terzo. Posebno priznanje za Naučno istraživački rad dobio je Amel Mekić.

Specijalnu nagradu ”Boro Glušac” dobio je sportski novinar Ismet Nimanović, a nagradu „Nusret Nućo Čaušević“ šahista Ismet Mešić.

Nagradu za Životno djelo u sportu dobili su Nihad Baljak, Zlatan Saračević,  

Mirsad Fazlagić i Đahid Muratbegović.

Šefko Nuhanović dobitnik je specijalne nagrade posthumno.

Košarkaš Džanan Musa proglašen je za ambasadora bh. sporta u 2022., dok su posebna priznanja „Mirza Delibašić“ i „Ivica Osim“ pripala Zineidu Muliću, odnosno Edinu Džeki.

Posebno priznanje Sportska ličnost decenije dobio je Hasan Salihamidžić. 

 

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi