Kompanija LIDL iskazala interes za moguće investiranje u Konjic, danas održan sastanak sa predstavnicima Grada Konjica, kako bi se sagledale sve mogućnosti i potrebe

Kompanija LIDL iskazala interes za moguće investiranje u Konjic, danas održan sastanak sa predstavnicima Grada Konjica, kako bi se sagledale sve mogućnosti i potrebe

Danas je gradonačenik Konjica Osman Ćatić sa saradnicima održao sastanak sa predstavnicima kompanije LIDL BH d.o.o. Sarajevo. Tokom sastanka predstavnici LIDL-a predstavili su intenciju izgradnje trgovačkih centara ovog lanca u BiH, te aktivnosti koje se poduzimaju u tom pravcu. Tokom razgovora, Konjic su naveli kao jedno od interesantnih područja za analizu potencijalnih lokacija za izgradnju prodajnog objekta kompanije Lidl, te su razmatrane mogućnosti i potrebe za realizaciju pomenutih aktivosti.

- Grad Konjic posljednjih godina bilježi sve veći interes za investiranje. Razloga za to je mnogo, prije svega u našoj orjenisanosti prema svim razvojnim procesima, koji će rezultirati proširenjem privrednih kapaciteta, koji će, naravno, sa sobom privlačiti i neke druge investicije, što nas svakako raduje. Konjic investitori vide kao izuzetno potentno područje u smislu povoljnih uslova za transport, jer se nalazimo na putnom čvorištu kroz BiH, a nedavnim otvaranjem tunela Ivan i nastavkom gradnje Koridora V C prema jugu Konjic će dobiti više mogućnosti za bržu i lakšu komunikaciju prema luci Ploče, kao i aerodromima u Mostaru i Sarajevu - kazao je gradonačelnik Ćatić nakon sastanka.

Predstavnici stručnih službi Grada Konjica tokom sastanka prezentirali su prijedloge za potencijalne lokalitete na konjičkom području, koji bi zadovoljavali potrebe prodajnog objekta kakav investitori planiraju graditi, stavljajući se na raspolaganje za sve eventualne daljnje aktivnosti, ukoliko se menadžment kompanije LIDL odluči da gradi objekat u Konjicu.

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi