Najnovija mjera podrške Grada Konjica prema mladima – maturantima srednje škole jednokratna naknada u iznosu od 200 KM

Najnovija mjera podrške Grada Konjica prema mladima – maturantima srednje škole jednokratna naknada u iznosu od 200 KM

Grad Konjic uskoro će konjičkim maturantima srednje škole uručiti jednokratnu naknadu, čime se nastavlja set mjera prema mladim ljudima, kako bi im se stvorile mogućnosti za što bolji život, obrazovanje, te zasnivanje porodice.

- Grad Konjic nastoji u kontinuitetu da pomaže mladim ljudima, a posebno kada je riječ o obrazovanju. Proširili smo obim prava kako bi što više mladih dobilo stipendije, tu su najuspješniji studenti i srednjoškolci, reprezentativci, srednjoškolci koji se obrazuju za zanate, najaktivniji članovi kulturnih udruženja, Crvenog križa i dr. Pokušavamo što više pomoći mladim ljudima u njihovom obrazovanju. Uvažavajući situaciju u kakvoj jesmo i inflaciju, željeli smo i tražili model kako na najbolji način pomoći roditeljima maturanata srednje škole. Analizirali smo mogućnosti Budžeta Grada šta možemo uraditi, tako da smo pripremili odluku koja će se naći na prvoj narednoj sjednici Gradskog vijeća, da svim maturantima srednje škole omogućimo jednu jednokratnu naknadu u iznosu od 200 KM – kazao je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić.

- Želimo na ovaj način mladim ljudima poželjeti uspješan završetak srednjoškolskog obrazovanja, i poželjeti sreću u njihovim budućim obrazovnim i životnim koracima. Nadamo se da će svojim punim angažmanom mijenjati svijet na bolje, a mi ćemo se kao Gradska uprava truditi i dalje da kreiramo programe, koji će želje i planove mladih učiniti mogućim, a snove i nastojanja ostvarenim - naglasio je Ćatić.

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi