Održana komemoracija u znak sjećanja na bivšeg načelnika Općine Konjic Emira Bubala

Održana komemoracija u znak sjećanja na bivšeg načelnika Općine Konjic Emira Bubala

U sali Gradskog vijeća Konjic danas je održana komemoracija u znak sjećanja na bivšeg načelnika Općine Konjic Emira Bubala, koji je preminuo 23.05.2023. godine. O životu i vrijednom i požrtvovanom dugogodišnjem radu bivšeg načelnika Konjica, koji je dužnost načelnika obavljao u šest mandata, kroz emotivna sjećanja na zajedničke aktivnosti i trenutke na komemoraciji su govorili gradonačelnik Konjica Osman Ćatić, najbliži saradnik načelnika Emira Bubala, sekretar Općine Konjic u penziji Fadil Tatar, dugogodišnja saradnica načelnika u oblasti kulture i odnosa s javnošću Biljana Handžo, imam džemata Čelebići Medžlisa islamske zajednice Konjic Salih ef. Jusufović, jedan od njegovih najbližih prijatelja, advokat Halil Gagula. U ime porodice načelnika Emira Bubala na komemoraciji se obratio sin Dino Bubalo.

Dženaza će se klanjati danas poslije ikindije-namaza u 17 sati, kod Repovačke džamije u Konjicu, a ukopaće se u haremu Musala.

U povodu smrti bivšeg dugogodišnjeg načelnika Konjica otvorena je Knjiga žalosti.

Svi koji žele da se upišu u Knjigu žalosti mogu to učiniti u prostorijama Grada Konjica do 26.05. 2023. godine do 15 sati.

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi