“Kafa s gradonačelnikom” u povodu Dana penzionera

“Kafa s gradonačelnikom” u povodu Dana penzionera

U povodu obilježavanja Dana penzionera Udruženje penzionera umirovljenika Konjic uz podršku Grada Konjica provelo je niz aktivnosti kojima su brojnim penzionerima uljepšali dan.Pored obilaska članova koji se nalaze na liječenju u bolnici, podjele novčane podrške za 58 najstarijih penzionera, podjele poklon bonova za članove rođene od 1941. do 1945.godine i drugih aktivnosti, danas je organizovano i druženje “ Kafa s gradonačelnikom” u Klubu penzionera. Druženje je bilo prilika za susret konjičkih penzionera sa gradonačelnikom Konjica Osmanom Ćatićem, koji je čestitao Udruženju penzionera umirovljenika Konjic na aktivnom i transparentnom radu, koji rezultira konkretnim mjerama koje starijoj populaciji mnogo znače.

- Udruženje penzionera umirovljenika Konjicu kontinuitetu ima podršku Gradske uprave Konjic i želja nam je da budemo uz sugrađane u njihovim poznim godinama kada im je pažnja najpotrebnija.Većina ima porodice koje su tu, što je najvažnije, ali i društvo mora jednim dijelom biti na raspolaganju onima koji su decenijama gradili i razvijali Konjic i Bosnu i Hercegovinu - kazao je gradonačelnik Ćatić sa željom upućenom penzionerima za dobro zdravlje i dane ispunjene druženjem, kakav je bio današnji.

- Konjički penzioneri žive životom kakav imaju i svi ostali penzioneri u Bosni i Hercegovini. Zahvalni smo što Gradska uprava Konjic i gradonačelnik Ćatić imaju osjećaj i razumijevanje prema nama kroz redovna izdvajanja za naše aktivnosti, te kroz sve druge vidove pomoći, kojima dokazuju da nam hoće i žele pomoći. I ove godine Dan penzionera uspjeli smo obilježiti na jedan dostojanstven način zahvaljujući toj podršci - kazao je predsjednik Udruženja Edin Hajduk.

- Ima nas preko 4 hiljade u Konjicu, a u Udruženje je trenutno uključeno 2340 penzionera. Pozivam sve oni koji nisu naši članovi da se učlane, da se ojačamo, jer jedino na taj način možemo donekle pomoći jedni drugima - naglasio je Hajduk.

- Obradovani smo posjetom i susretom s gradonačelnikom i zahvaljujemo se na izdvojenom vremenu i pažnji. Lijepo je sve ovo, kao i trud koji ulaže rukovodstvo Udruženja da imamo mjesto gdje da se družimo, susrećemo i uljepšavamo penzionerske dane - kazala je penzionerka Zlatka Omerović.

 

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi