Danas u Konjicu ministar trgovine turizma i zaštite okoliša HNK Emil Balavac i gradonačelnik Konjica Osman Ćatić održali radno-konsultativni sastanak

Danas u Konjicu ministar trgovine turizma i zaštite okoliša HNK Emil Balavac i gradonačelnik Konjica Osman Ćatić održali radno-konsultativni sastanak

Tokom današnje posjete Konjicu ministar trgovine, turizma i zaštite okoliša HNK Emil Balavac sastao se sa gradonačelnikom Konjica Osmanom Ćatićem sa kojim je razgovarao o trenutnim aktivnostima Gradske uprave Konjic i planovima za naredni period, sa posebnim osvrtom na razvoj i unaprijeđenje turizma.

- Današnji radno-konsultativni sastanak uz razgovor o modelima saradnje u narednom periodu, bio je prilika da uručimo ugovore o podršci Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša projektima i manifestacijama koje je Grad Konjic realizuje u cilju zaštite okoliša i obogaćivanja turističke ponude. Podržali smo tri projekta “ Zimski grad Konjic”, “Uređenje Park šuma Vrtaljica” i “Unaprijeđenje infrastrukture za sport, kulturu i parkove u gradu Konjicu - kazao je ministar Balavac, naglašavajući kako je Grad Konjic pozitivan primjer kako se i na koji način mogu kreirati i organizovati sadržaji za sve generacije tokom manifestacije pod nazivom “Zimski grad”, čime je, kako je naveo ministar, Konjic stavljen na mapu zimskih turističkih gradova koji svojim sadržajima privlače turiste.

- Hvala ministru i Ministarstvu na podršcikoju pružaju, a koju je Grad Konjic imao i u prošlom sazivu. S ciljem stvaranja što boljeg ambijenta i novih vrijednosti, kada je riječ o turizmu i zaštiti okoliša osmišljeni su brojni projekti među kojima su i projekti za koje smo ovom prilikom dobili podršku. Nakon određenih aktivnosti na uređenju izletišta Vrtaljica ukazala se potreba za jednim vidikovcem na tom lokalitetu, koji se planira uraditi, a izgradnjom pješačkih staza i sportskih terena, kroz razgovore sa građanima zaključeno je da se trebaju nastaviti aktivnosti u tom pravcu i dalje. Sa zadovoljstvom mogu reći da su naši sugrađani i svi turisti i posjetioci Konjica od 23.decembra2 23.godine do danas mogli uživati u kreativnim i zanimljivim sadržajima manifestacije “Zimski grad”, koje su za njih priredili  domaći  umjetnici, muzičari, glumci, horisti, učenici osnovnih i srednje škole, polaznici vrtića, članovi raznih NVO i udruženja. Sve pomenuto, kao i planirane aktivnosti u budućnosti zaslužuju pažnju Gradske uprave, ali i viših nivoa vlasti, nadležnih ministarstva, kako bi turistička ponuda Konjica, HNK i naše domovine Bosne i Hercegovine bila što sadržajnija, kvalitetnija i bolja - kazao je nakon sastanka gradonačelnik Ćatić.

 

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi