Opredjeljenost Grada Konjica da ulaže u sportsku infrastrukturu i sportske manifestacije rezultirala još jednom uspješnom sportskom pričom - 100.000 KM na turniru MZ u fudbalu osvojila ekipa Mjesne zajednice Stari Grad

Opredjeljenost Grada Konjica da ulaže u sportsku infrastrukturu i sportske manifestacije rezultirala još jednom uspješnom sportskom pričom - 100.000 KM na turniru MZ u fudbalu osvojila ekipa Mjesne zajednice Stari Grad

Sportska dvorana Konjic uz pokroviteljstvo Grada Konjica i ove je zime uspješno organizovala Turnir mjesnih zajednica u malom fudbalu, koji je završen u nedjelju uvečer odigravanjem finalnih utakmica. Pobjednik drugog Turnira mjesnih zajednica u malom fudbalu na kojem je nastupilo 15 ekipa i koji je privukao veliki broj poklonika malog fudbala je ekipa Mjesne zajednice Stari Grad, koja je osim pehara osvojila novčanu nagrada u iznosu od 100.000 KM.

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić i predsjedavajući Skupštine HNK Džafer Alić uručili su nagrade najuspješnijim učesnicima turnira. Čestitajući na osvojenom prvom mjestu ekipi MZ Stari Grad gradonačelnik Ćatić je uručio pehar i vaučer.

- Čestitam organizatoru i organizacionom odboru manifestacije na predanom radu i kvalitetnoj organizaciji, a svima koji su učestvovali i pratili turnir od srca se zahvaljujem što smo zajedno uživali u ovoj prelijepoj sportskoj priči u proteklih 20 dana i time pokazali i odaslali sliku grada Konjica, kao sredine koja sportu, sportskim aktivnostima i uslovima za razvijanje zdravog načina života kod djece, mladih i odraslih, poklanja veliku pažnju. Kontinuirano se ulaže u sportske objekte, u Gradski stadion, Sportsku dvoranu, Partizanovo igralište, u školska i dječija igrališta, u parkove, trim staze i šetnice. Upravo sve navedeno za rezultat ima značajnu uključenost djece i mladih u sportske kolektive, koji koristeći obnovljena igrališta nižu uspjehe i postižu značajne sportske rezultate, te svojim marljivim i kvalitetnim angažmanom predstavljaju svoj klub, svoj grad i svoju domovinu na najbolji mogući način. Nadam se da smo i ovim turnirom školarcima uljepšali dane raspusta i motivisali djecu i mlade da manje provode vremena ispred kompjutera, a više u nekom od sportskih klubova u našem gradu. Još jednom čestitka pobjedničkoj ekipi, koja će na najbolji mogući način iskoristiti nagradu za unaprijeđenje infrastrukture u Mjesnog zajednici Stari Grad -  kazao je gradonačelnik Ćatić.

 - Hvala Gradu Konjicu, gradonačelniku i Ustanovi Sportska dvorana na ovoj pozitivnoj sportskoj priči, koja je okupila mlade iz našeg grada i pružila im priliku da pokažu svoje kvalitete u malom fudbalu. Hvala svima koji su nas bodrili i pratili, a ovo je prilika i da se zahvalim svojoj ekipi na  korektnom odnosu i igri. Svi su izraziti sportisti, pravi momci jakog karaktera i u ove momke treba ulagati i treba vjerovati u njih - kazao je Almir Ćukle, kapiten MZ Stari Grad koja je pobjedila na turniru.

- U ovim zimskim danima, kada su pauze na nogometnim terenima, ovdje u Konjicu se dešavala važna stvar, važan projekat za lokalnu zajednicu. Turnir je postigao visok nivo posjećenosti publike i dešavanja u Konjicu. Pored onih novogodišnjih dešavanja koja su bila značajna za Konjic i ovaj je projekat tu u pravo vrijeme, i smatram da smo svi zadovoljni i sretni otišli. Najbolji je pobijedio i mislim da je ovo jedan važan projekat, koji može poslati poruku drugim općinama i gradovima, na koji način da populariziraju amaterski sport u svojim sredinama – kazao je predsjedavajući Skupštine HNK Džafer Alić.

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi