U okviru “Dana grada Konjica” u Konjicu promovisana zbirka priča “Jorgan” autora Saida Štete

U okviru “Dana grada Konjica” u Konjicu promovisana zbirka priča “Jorgan” autora Saida Štete

U povodu obilježavanja 642.godišnjice od prvog pomena Konjica u pisanim dokumentima u Bosanskoj sobi Narodnog univerziteta pod pokroviteljstvom Grada Konjica promovisana je zbirka priča pod nazivom“ Jorgan “autora Saida Štete, Konjičanina koji decenijama živi i radi u Zenici.

- Cio život sam tijelom tumarao svijetom, a duša mi je ostajala tu u Konjicu, mom rodnom gradu. Počašćen sam što sam u gradu mog odrastanja i moje mladosti promovisao zbirku priča pod nazivom “Jorgan” koja sadrži 44 priče i jednu pjesmu. Riječ je o pričama koje mogu biti svojevrsna lekcija za život svima, a temelje se na stvarnim događajima. Zahvaljujem Gradu Konjicu i gradonačelniku Ćatiću što su prepoznali moj rad i podržali moju želju da izdam ovu zbirku i njenu prvu promociju održim u okviru manifestacije “Dani grada Konjica”- kazao je autor Šteta, naglašavajući kako je sretan što je paraleleno sa izdavanjem knjige u osnovnim školama na području Konjica s ciljem popularizacije čitanja i književnog stvaranja kod djece i mladih pokrenuo projekat ”Zagrlimo lijepu riječ”, u čijoj realizaciji istinski uživa.

Promocija knjige”Jorgan”, koja je Štetina peta knjiga koju je izdao do sada, privukla je veliki broj Konjičana svih generacija.

 

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi