Obnovljeni, uređeni i modernizovani sportski tereni Konjičanima i gostima Konjica svih generacija pružaju mogućnost za rekreaciju i sportska takmičenja

Obnovljeni, uređeni i modernizovani sportski tereni Konjičanima i gostima Konjica svih  generacija pružaju mogućnost za rekreaciju i sportska takmičenja

Slijedi ljeto ispunjeno sportskim takmičenjima

Konjic je grad koji je posljednjih godina postao prepoznatljiv po ljetnim sportskim aktivnostima, malonogometnim, košarkaškim i drugim takmičenjima.

Nastojanja Gradske uprave Konjic da se postojeća sportska infrastruktura obnovi, uredi i modernizuje, te izgrade novi objekti, koji će pružiti uslove za kvalitetnu rekreaciju, daju rezultate, jer su igrališta i sportski tereni svakim danom ispunjeniji rekreativcima i onima koji žele  provesti slobodno vrijeme uz sportska takmičenja.

Malonogometni  turnir “Varda 2024” koji je organizovalo Udruženje “Hat- trick”, uz pokroviteljstvo Grada Konjica u sklopu obilježavanja Dana grada, pokazao je koliki  interes vlada za organizovana okupljanja i takmičenja na obnovljenom sportskom terenu Varda, koji stanovnici ovog i okolnih gradskih naselja svakodnevno koriste  za rekreaciju.

- Prezadovoljni smo odzivom igrača i publike, jer je turnir okupio 15 ekipa iz Konjica i drugih gradova. Zaista nismo očekivali ovoliki odziv. Teren je idealan za ovakve sporske događaje, zato ćemo se truditi da slične aktivnosti organizujemo i u budućnosti. Hvala Gradu Konjicu za podršku u organizovanju turnira, a posebno hvala za stvaranje uslova da sportisti, ali i svi koji to žele, mogu uživati na sportskim terenima - kazao je Maid Graho, u ime organizatora turnira.

- Čestitam vrijednim momcima koji su se potrudili da organizuju jedan u nizu turnira koji će obilježiti ljeto u Konjicu. Izuzetno mi je drago što je ovaj turnir, koji je privukao veliku pažnju naših sugrađana, pokazao koliki je značaj obnove ovog igrališta i opravdanost ulaganja u sportske objekte inače. Željeli smo najprije našim najmlađim sugrađanima stvoriti ugodan i siguran ambijent za igru i zabavu, a potom i starijim generacijama za odmor i rekreaciju. Sretni smo što smo u tome upjeli. Kako bi što duže svi mogli podjednako uživati  u sadržajima ovog, ali i svih drugih igrališta, sportskih terena i izletišta, potrebno je da se savjesno odnosimo prema njima, čuvamo ih i štitimo od uništavanja - kazao je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić, pozivajući na brigu o okolišu i svim obnovljenim i uređenim igralištima.

- S obzirom da se radi o prvom turniru u kojem smo svi uživali na ovom moderno uređenom igralištu, koje nam je pružilo vrhunski ugođaj i uslove za igru, mogu reći da je organizacija bila na visokom nivou, čista desetka - kazao je Ajdin Drina koji je proglašen za najboljeg igrača turnira.

Pobjednik turnira “Varda 2024” je ekipa Sky lounge-Pekara Avdić, drugoplasirana je  ekipa Garden City, a trećeplasirana ekipa Mezzanotte-Auto škola MB. Najbolji strijelac turnira bio je Kerim Tatar, a najbolji golman Aldin Neradin.

Trenutno je u toku održavanje Memorijalnog turnira u malom nogometu ”Podorašac 2024“, koji organizuje Udruženje “Zupčanik”.

{galerija}2024/turnirvarda{galerija}

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi