Općina Konjic dio regionalnog projekta “Upravljanje staklenom ambalažom na Zapadnom Balkanu”

Općina Konjic dio regionalnog projekta “Upravljanje staklenom ambalažom na Zapadnom Balkanu”

Slijedeći  zacrtane ciljeve za stvaranje što boljeg i ugodnijeg ambijenta za zdrav život  Općina Konjic ovih je dana u očuvanju životne sredine otišla korak dalje i kao jedna od 4 općine iz BiH  krenula u realizaciju aktivnosti u sklopu  regionalnog projekta  “Upravljanje staklenom ambalažom na Zapadnom Balkanu”. Projekat  u BiH provode Ekopak, GIZ i REDAH.

- Ponosni smo što smo  prepoznati kao jedna od bh. sredina koja se odgovorno  odnosi prema okolini i nastoji zbrinuti otpad na  adekvatan način, slijedeći pozitivne primjere u svijetu - kazao je načelnik Općine Konjic Osman Ćatić.

Kako je naveo direktor Javnog komunalnog preduzeća Standard Konjic Samir Memić upravljanje staklenom ambalažom jako je značajno u ukupnom procesu odvajanja otpada, naglašavajući da su  prvi kontejneri, od njih 40 koliko je u sklopu projekta stiglo u Konjic, već  postavljeni u gradskom središtu na lokacijama koje su određene za tu namjenu, te da će se u narednim danima postaviti specijalni kontejneri i u naseljima van gradskog središta.

Građani Konjica su ovu novinu u gradu pohvalili i  podržali, konstatujući da je to još jedan korak ka ljepšem i čišćem gradu ali i općini u cjelini.

Direktor JKP Standard Konjic Samir Memić  pozvao  je građane da odvajaju  ambalažni stakleni otpad i odgovorno se odnose prema prirodi, podsjećajući da  svi koji se žele informisati o  projektu i načinu odvajanja ambalažnog staklenog otpada, informacije mogu dobiti  kroz promotivne materijale koji su postavljeni na oglasnim tablama, u školama, kao i u programu Radio Konjica, jer projekat prate i edukativni sadržaji.

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi