Načelnik Ćatić danas učestvovao u radu treće online konferencije „Međuopćinskom saradnjom do novih biznisa i novih radnih mjesta”

Načelnik Ćatić danas učestvovao u radu treće online konferencije „Međuopćinskom saradnjom do novih biznisa i novih radnih mjesta”

 

Danas je održana treća online konferencija „Međuopćinskom saradnjom do novih biznisa i novih radnih mjesta”, kojoj je uz ostale partnere u projektu prisustvovao i načelnik Općine Konjic Osman Ćatić.

Predstavljajući  rezultate projekta u Konjicu načelnik Ćatić je između ostalog kazao:

“Želim iskazati zadovoljstvo što je Općina Konjic učestvujući u projektu „Međuopćinskom saradnjom do bolje i inkluzivnije prakse podrške start-upima“, omogućila da mladi, kreativni i poduzetni ljudi razviju svoje biznis ideje i pretoče ih u posao, koji ih ispunjava, ali i donosi novčani prinos i egzistencijanu sigurnost.

Zadovoljstvo je veće kada znamo da je značajan broj Konjičanki i Konjičana, njih 35 naučilo kako formulisati svoju biznis ideju, predstaviti je i razviti do same registracije samostalne djelatnosti, a da je 11 njih uspjelo proći sve cikluse obuke i izboriti se za podršku svojim biznisima. Jasna vizija i opredijeljenost  Općine Konjic je da pruža podršku razvoju preduzetništva, što je  definisano  i strateškim dokumentima Općine Konjic kao i Akcionim planom za zapošljavanje, za što je Budžetom za 2021.g. predviđeno 500.000,00 KM .

Zahvaljujem se Evropskoj uniji, svim učesnicima u projektu i partnerskim OpćinamaJablanica i Kakanj i izražavam zadovoljstvo što se projekat uspješno priveo kraju i polučio dobre rezultate “.

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi